Neuville sai pitää voiton, Hyundaille sakot – Toisin kävi Grönholmille 2007

13.6.2016 / 13:38
Italian MM-ralli päättyi Thierry Neuvillen voitonjuhliin (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Italian MM-rallin voittanut Thierry Neuville joutui jännittämään koko sunnuntai-illan ajan voittonsa puolesta, sillä rallin jälkeisessä katsastuksessa Hyundain takasivulasit todettiin sääntöjen vastaisiksi. Lopulta päätös oli se, että Neuville sai pitää voittonsa, mutta Hyundai Motorsportia rangaistiin 50,000 euron sakoilla. Tapaus toi vahvasti mieleen vuoden 2007 Portugalin MM-rallin, missä Marcus Grönholm menetti voiton puoli milliä liian ohuiden takasivulasien takia.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan myönsi sunnuntai-iltana Italian MM-rallin tuomariston kuulusteluissa, että Thierry Neuvillen autossa olleet takasivulasit eivät olleet samat kuin niissä valokuvissa mitkä talli oli ennen kauden alkua toimittanut luokitustodistukseen. Nandanin mukaan näitä laittomia takasivulaseja on käytetty kaikissa heidän autoissaan aina Monte Carlon avauskilpailusta lähtien ja se on hyväksytty, että he tekivät virheen luokitusprosessin aikaan.

Tuomariston mukaan kyseiset takasivutuulilasit olivat toiselta puolelta 17 grammaa ja toiselta puolelta 19 grammaa kevyemmät kuin luokitustodistukseen on merkitty. Neuville sai siis lopulta pitää voittonsa, mutta Hyundai Motorsport sai tapauksesta 50,000 euron sakon. WRC.comin tietojen mukaan talli ei aio valittaa päätöksestä eikä Nandan aio kommentoida päätöstä medialle.

“Aika kohtuuttomalta tuntuu”

Sääntöjen vastaisista takasivulaseista tulee vahvasti mieleen vuoden 2007 Portugalin MM-ralli. Marcus Grönholm ajoi rallin voittoon, mutta kilpailun jälkeen kaikkia Ford-kuljettajia rangaistiin viiden minuutin aikasakoilla ja tämä pudotti Grönholmin lopputuloksissa neljänneksi. Aikasakon sai Grönholmin lisäksi mm. Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala. Hirvonen putosi aikasakon myötä kolmannelta sijalta viidenneksi ja Latvala kuudennelta sijalta kahdeksanneksi. Aikasakko johtui siitä, että Fordin takasivulasit oli todettu 0,5 millimetriä liian ohuiksi.

– Suomen kielestä löytyy eräs v-alkuinen sana, joka aika lailla kuvaa ajatuksiani kabinettipuuhien suhteen. Minun ja Timo Rautiaisen koko viikonlopun työ meni lähes hukkaan. Onni onnettomuudessa tietysti oli, ettei ajoamme hylätty kokonaan. Säännöt ovat sääntöjä, mutta aika kohtuuttomalta asia näin kuskin näkökulmasta tuntuu, kun itselläni ei ole asian kanssa mitään tekemistä, Grönholm kommentoi tapausta MTV3:n haastattelussa yhdeksän vuotta sitten.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit