MOTORSPORT

Neuville yllättää, kilpailee Saksan TCR-sarjassa – “Haluan näyttää mihin pystyn”

Vakioautojen Saksan TCR-sarjan kauden viides kilpailuviikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna Nurburgringin radalla. Mukana kilpailussa nähdään myös rallin MM-sarjan tämänhetkinen pistekolmonen Thierry Neuville.

Rallin maailmanmestaruudesta tiukkaa taistelua Ott Tänakia ja Sebastien Ogieria vastaan käyvä Thierry Neuville yllättää. Belgialainen, MM-sarjan tämänhetkinen pistekolmonen, osallistuu tulevana viikonloppuna Nurburgringin radalla Saksassa ajettavaan vakioautojen Saksan TCR-sarjan kilpailuun. Kyseessä on sarjan kauden viides kilpailuviikonloppu ja jokainen kilpailuviikonloppu pitää sisällään kaksi kilpailulähtöä.

– Tottakai on erittäin tärkeää, että on hauskaa, mutta haluan myös näyttää mihin pystyn, Neuville kommentoi Saksan TCR-sarjan tiedotteessa.

Neuville kilpailee Nurburgringin radalla Hyundai Team Engstler -tallin 350-hevosvoimaisella Hyundai i30 N TCR -autolla, jota hän pääsi testaamaan heinäkuun lopulla. Neuvillen tukena, neuvonantajana, toimii italialainen Gabriele Tarquini, vakioautojen hallitseva maailmanmestari (WTCR), joka aiemmin tänä vuonna pääsi tutustumaan Neuvillen tallikaverin Andreas Mikkelsenin opastuksella Hyundain WRC-autoon.

Neuville suhtautuu edessä olevaan haasteeseen nöyrästi, tiedossa on, että taso Saksan TCR-sarjassa on todella kova.

– Tietysti muut kuljettajat tuntevat oman lajinsa parhaiten ja ovat hyviä siinä, joten aivan kärkeen yltäminen on varmasti vaikeaa. En taistele sarjan mestaruudesta, joten vältän niitä tilanteita mitkä vaikuttavat mestaruustaisteluun. Mutta jos fiilis on hyvä, kun istun autossa, niin tottakai aion yrittää nousta niin korkealle kuin mahdollista, Neuville ennakoi.

Neuville tulee saamaan vastaansa muun muassa Saksan TCR-sarjan tämänhetkisen pistejohtajan Antti Burin, Audi-kuljettajan, jonka pistejohto ennen Nurburgringin kilpailuviikonloppua sarjan hallitsevaan mestariin Harald Proczykiin nähden on 12 pistettä. Kauden viimeiset kilpailuviikonloput ajetaan syyskuussa Hockenheimissa ja Sachsenringillä.

Heti Nurburgringin kilpailuviikonlopun jälkeen Neuville hyppää nuotitusauton rattiin ja aloittaa tiistaina valmistautumisen torstaina 22. elokuuta käynnistyvää Saksan MM-rallia varten.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com