Neuvillen uskomaton takaa-ajo toi voiton – Johti ensimmäisen kerran rallia maalissa!

30.4.2017 / 19:16
Thierry Neuvillesta tuli kauden ensimmäinen tuplavoittaja (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden viides osakilpailu Argentiinassa päättyi Hyundai-tallin ja Thierry Neuvillen voitonjuhliin. Samalla Neuvillesta tuli kauden ensimmäinen kahteen osakilpailuvoittoon yltänyt kuljettaja.

Thierry Neuville nappasi kauden avausvoittonsa edellisestä osakilpailusta, joka ajettiin Korsikan asfaltilla. Nyt ajettu Argentiinan osakilpailu oli lähes alusta loppuun Elfyn Evansin juhlaa, joka nappasi johtopaikan toisella erikoiskokeella ja säilytti johtoasemansa aina toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti. Suurimmilaan Evansin johtomarginaali oli lauantaina yli minuutin.

Uransa neljännen MM-osakilpailuvoiton napannut Neuville ei siis johtanut rallia kertaakaan ennen kuin vasta viimeisen erikoiskokeen jälkeen, eli rallin maalissa! Perjantain jälkeen Neuville oli kokonaistilanteessa kolmantena, nousi lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella toiseksi ja kavensi eroa Evansiin lauantain aikana parhaimmillaan kahdella viimeisellä erikoiskokeella peräti 34 sekunnilla.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Evansin johto Neuvilleen nähden oli minimaaliset 0,6 sekuntia. Kun Neuville löi Evansin viimeisellä erikoiskokeella 1,3 sekunnilla, kirjattiin rallin voitto belgialaisen nimiin 0,7 sekunnin marginaalilla. Ott Tänak oli kolmas, Sebastien Ogier neljäs, Jari-Matti Latvala viides ja Juho Hänninen seitsemäs.

WRC2-luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi Pontus Tidemand, joka vahvisti MM-pistejohtoaan luokassa kauden kolmannen voiton myötä.

Rallin MM-sarja jatkuu Portugalin osakilpailulla vajaan kolmen viikon päästä.

Thierry Neuvillen MM-osakilpailuvoitot

Saksa 2014
Italia 2016
Korsika 2017
Argentiina 2017

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit