Niclas Grönholm Barcelonan MM-rallicrossista: “Startteihin pitää keskittyä”

15.9.2016 / 18:08
Niclas Grönholmilla on potentiaalia semifinaaleihin asti, mutta startit pitää saada paremmiksi. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholmin kausi rallicrossin MM-sarjassa jatkuu viikonloppuna Barcelonassa. Grönholm aikoo satsata Espanjan kisaviikonloppuna startteihin, sillä kaksi viikkoa sitten Ranskan osakilpailussa erot syntyivät lähtökiihdytyksissä.

– Startteihin pitää nyt keskittyä erityisellä huolella, jotta edellisen kisan vaikeudet saadaan korjattua. Tässä lajissa ei ole mahdollisuuksia kärkitaistoihin, jos ei pääse liikkeelle viivalta, Grönholm toteaa rallicrossin lainalaisuuksista.

Olsberg MSE –tallin Ford Fiestaa käskevä Grönholm kertoo, että talli on löytänyt uusia lääkkeitä auton käsiteltävyyteen.

– Tiimi oli testannut ja löytänyt jotain juttuja ohjaukseen, joilla auto saadaan paremmin kääntymään. Myös pieniä muita säätöjä on ilmeisesti tulossa, joten odotan ihan hyvällä fiiliksellä viikonlopun startteja, Grönholm kertoo.

Barcelonan radan erikoisuuksia on se, että radalla jokerilenkki on vasta aivan kierroksen lopussa.

– Ei tule kyllä muuta rataa mieleen jossa jokerille mennään aivan kierroksen lopussa. Tällä voi olla jotain vaikutuksia taktikointeihin. Lähtöjen merkitys korostunee entisestään, kun vaisumpaa starttia ei pääse ikään kuin paikkaamaan heti jokerille, Grönholm pohtii.

Barcelonan MM-osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina. Loput kaksi ovat vuorossa sunnuntaina aamupäivällä ja finaalit iltapäivällä.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote


Facebook kommentit