Niclas Grönholm Hockenheimin MM-rallicrossin alla: “Loikkaa yritetään ottaa ylöspäin”

4.5.2017 / 15:01
Marcus Grönholm (vas.) antaa neuvoja pojalleen Niclakselle. Auto on saatu testien myötä nyt parempaan iskuun. Avauskisassa Espanjassa se oli vielä raakile. (kuva: GRX/McKlein)

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tallissa rallicrossin MM-sarjaa ajava Niclas Grönholm tähtää finaaleihin viikonlopun osakilpailussa Saksan Hockenheimissa.

Edellisessä osakilpailussa Portugalissa 20-vuotias Grönholm jäi niukimmalla mahdollisella tavalla eli yhdellä pisteellä semifinaalien ulkopuolelle.

Isä-Marcuksen johdolla talli on saanut Ford Fiestan testeissä oivaan iskuun ja tavoitteet ovat Niclaksella selvät.

– Kyllä Portugalin kisan perusteella semifinaaleihin pitäisi päästä. Auto on nyt saatu tosi hyväksi ja se menee sekä soralla että asvaltilla hienosti. Ehkä meidän auto kulkee asvaltilla jopa vielä paremmin ja Hockenheimissa on kestopäällystettä enemmän, joten siinäkin mielessä asetelmat ovat hyvät, Niclas Grönholm arvioi.

Hockenheimringillä rallicrossrata on rakennettu formularadan sisäalueelle ja se tuo oman värinsä radan luonteeseen. Grönholmin kokemuksen mukaan radassa on pari haastavaa paikkaa viime vuoden perusteella.

– Ensimmäinen vasuri soralla näyttää helpolta, mutta se on aika kapea ja vaatii rohkeutta vetää sinne hyvällä linjalla. Samoin viimeisistä mutkayhdistelmistä pitää saada hyvä ulostulo, Grönholm pohtii.

– Kyllä tässä loikkaa yritetään ottaa ylöspäin kaikin tavoin. Ensimmäinen erä on tärkeä, sillä sen mukaan määräytyy ajopaikat jatkoerissä. Hitaassa erässä ei pysty kovia aikoja tekemään, vaikka Hockenheimissa on mahdollisuus ohitellakin, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmannen osakilpailun tunnelmaa nostaa myös se, että samassa yhteydessä ajetaan Saksan vakioautojen mestaruussarjan DTM:n osakilpailua. Tämä vaikuttaa rallicrossin totuttuun aikatauluun siten, että karsintaerät alkavat jo perjantaina kahdella erällä. Toiset kaksi ajetaan lauantaina ja finaalit sunnuntaina.

Lähde: GRX:n tiedote


Facebook kommentit