Niclas Grönholm jälleen alkuerien kuningas – Semifinaalissa vastassa Oliver Solberg

5.7.2020 / 15:05
Ruotsin Höljesissä sunnuntain lähtöihin lisämausteen on heittänyt sateinen sää (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sade toi odotetun lisämausteen rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toisen osakilpailun sunnuntain lähtöihin Ruotsin Höljesissä. Supercar-luokassa semifinaaleihin alkuerien pisteykkösenä starttaa torstain tapaan Niclas Grönholm.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toinen osakilpailu Ruotsin Höljesissä ajetaan tänä viikonloppuna kaksipäiväisenä kilpailuna. Lauantaina ohjelmassa oli kaksi ensimmäistä alkuerää ja Supercar-luokassa ne molemmat vei nimiinsä Niclas Grönholm, joka oli myös sunnuntai-aamun lämmittelyssä selkeästi luokan nopein kuljettaja.

– Warm-up meni hyvin. Tehtiin autoon muutoksia eilisen jälkeen ja auto tuntui taas paremmalta. Tottakai haluan voittaa, mutta tärkeää on myös saada autoa kehitettyä paremmaksi tulevia kilpailuja varten, Grönholm kommentoi kilpailun live-striimissä ennen kolmatta alkuerää.

Kolmannen alkuerävaiheen ensimmäiseen lähtöön asettuivat lauantaina ajetun toisen alkuerävaiheen viisi nopeinta kuljettajaa: Grönholmin lisäksi Robin Larsson, Johan Kristoffersson, Thomas Bryntesson, sekä Lukas Walfridson. Larsson heitti startin jälkeen ensimmäisessä mutkassa haasteen Grönholmille, ohitus onnistui ja näin ruotsalainen Audi-kuljettaja lähti vetämään letkaa. Tämän kaksikon takana Kristoffersson näytti miksi hän on lajilegenda jo nuorella iällä ja kaksinkertainen maailmanmestari, selvittäen tiensä vaikeista asetelmista joukon hänniltä ilman kolhuja toiseksi.

Grönholm meni suoraan ensimmäiseltä kierrokselta lisälenkille. Tässä kohtaa neljän kärki oli Larsson, Kristoffersson, Bryntesson ja Grönholm, joka kuitenkin toisella kierroksella nousi kolmanneksi, Bryntessonin jouduttua keskeyttämään. Larsson suoritti lisälenkin toiseksi viimeisellä kierroksella, palaten takaisin kärkipaikalle Grönholmin eteen. Grönholm antoi viimeisten puolentoista kierroksen aikana painetta Larssonille, mutta tämä ei tuottanut tulosta.

Maaliin saavuttiin siis järjestyksessä Larsson, Grönholm ja Kristoffersson. Aiemmin ajetuissa alkuerissä yleensä tämä ensimmäinen lähtö on aina ollut se nopein, mutta nyt kävi toisin. Sateen lakattua rataolosuhteet parantuivat lähtö lähdöltä ja lopulta ensimmäisen lähdön kärkikolmikko ylsi kokonaistilanteessa vasta sijoille seitsemän, yhdeksän ja 11. Lauantaina rengasrikon kärsinyt Oliver Solberg pääsi ajamaan viimeisessä lähdössä ja norjalainen kirjauttikin ainoana kuljettajana alle kolmen minuutin ajan.

– Sateella ajaminen on täysin erilaista. Ei voi ajaa hyökäten, vaan pitää ajaa pehmeästi ja pysyä linjalla, Grönholm kuvaili muuttuneita olosuhteita kolmannen alkuerän jälkeen.

Neljännessä ja viimeisessä alkuerässä Grönholm ajoi toisessa lähdössä ja lähtöruutu oli neljäs. Lähes poikkeuksetta hyviä startteja saava Larsson hyökkäsi toisesta ruudusta kärkeen, saaden peräänsä Grönholmin. Kun kolmantena ollut Enzo Ide oli jäänyt kärkikaksikosta jo avauskierroksen jälkeen niin paljon, päätti Grönholm hoitaa lisälenkin pois jo toisella kierroksella. Tämän myötä Hyundai-kuljettaja pääsi ajamaan ilman, että edessä olisi ollut ketään “tarjoamassa” sadesään kilpailussa näköesteitä.

Larsson kuitenkin reagoi tähän nopeasti, hoiti heti seuraavalla kierroksella oman lisälenkkinsä pois, säilyttäen johtopaikkansa varsin helposti. Larsson ajoi ruutulipulle jälleen ykkösenä ja Grönholm oli toinen. Tämän kaksikon suoritukset riittivät lopulta neljännessä alkuerävaiheessa toiseksi ja kolmanneksi nopeimpiin aikoihin, sillä eri lähdössä ajanut Kristoffersson oli koko porukan nopein. Grönholm vei kuitenkin nimiinsä alkuerien kokonaiskilpailun, viiden pisteen turvin ennen Larssonia. Kristoffersson hävisi 12 pistettä.

Supercar-luokan semifinaalit Höljesissä käynnistyvät Suomen aikaa kello 15.45 ja finaali kello 16.40. Grönholm lähtee hakemaan finaalipaikkaa ensimmäisestä semifinaalilähdöstä, saaden eturiviin vierelleen Oliver Solbergin. Jokaisesta kolmesta lähdöstä kaksi parasta kuljettajaa etenee finaaliin. Mikäli Grönholm voittaa oman lähtönsä, tuo se hänelle varmuudella paalupaikan finaaliin.

Supercar-luokan semifinaalit

Lähtö 1

Niclas Grönholm
Oliver Solberg (NOR)
Enzo Ide (BEL)
Fraser McConnell (JAM)
Anders Michalak (SWE)
Daniel Thoren (SWE)

Lähtö 2

Robin Larsson (SWE)
Oliver Eriksson (SWE)
Pontus Tidemand (SWE)
Christer Dalmans (SWE)
Mats Öhman (SWE)
Lars Andersson (SWE)

Lähtö 3

Johan Kristoffersson (SWE)
Lukas Walfridson (SWE)
Thomas Bryntesson (SWE)
Andreas Carlsson (SWE)
Ben-Philip Gundersen (NOR)
Frank Valle (NOR)

Lue myös! Kallio pisteykkösenä semifinaaleihin – Auennut ovi pilasi täydellisen sarjan (5.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit