Niclas Grönholm kolmatta kertaa Tunturiralliin – Automerkki vaihtuu

4.1.2021 / 16:05
Niclas Grönholm Tunturirallissa tammikuussa 2020 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa kahdella edellisellä kaudella neljänneksi sijoittunut Niclas Grönholm starttaa tämänvuotiseen Tunturiralliin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla.

Niclas Grönholm, 24, on ilmoittautunut mukaan tämänvuotiseen Tunturiralliin. Rovaniemen ympäristössä ajettava legendaarinen kilpailu avaa samalla myös rallin SM-sarjan kilpailukauden alkaneen vuoden osalta. Grönholmille osallistuminen Tunturiralliin on uran kolmas. Inkoolainen, kolmannen polven autourheilija, debytoi rallissa vuonna 2019 ja kyseessä oli juuri Tunturiralli.

Grönholmin ralli- ja Tunturidebyytti oli epäonnekas, sillä heti kilpailun avauspäivänä ja ensimmäisellä erikoiskokeella Skoda Fabia R5 -auton moottori temppuili ja edessä oli keskeytys. Grönholm teki paluun kilpailuun Ralli 2 -säännön turvin lauantaina ja selvitti tiensä maaliin asti. Viime vuonna Grönholm osallistui Tunturiralliin myös Skodalla, sijoittuen yleiskilpailussa kuudenneksi ja SM1-luokassa viidenneksi.

Rallicrossin MM-sarjassa vuosina 2019 ja 2020 kuljettajien MM-pisteissä neljänneksi sijoittunut Grönholm debytoi joulukuussa rallin MM-sarjassa, kun hän osallistui Italian Monzassa ajettuun MM-sarjan kauden päätösosakilpailuun. Tämänvuotiseen Tunturiralliin Grönholm yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa osallistuvat virolaisen ALM Motorsport -tiimin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla.

Kyseessä on sama auto, millä Grönholmin pikkuserkku Emil Lindholm voitti Tunturirallin yleiskilpailun kaksi vuotta sitten. Grönholmin isä, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, voitti Tunturirallin urallaan kolme kertaa, peräkkäisinä vuosina 1996-1998.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemellä, ajetaan 15.-16. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit