Niclas Grönholm MM-rallicrossiin Englantiin: “Lähtöjen kanssa on edelleen tehtävää”

25.5.2017 / 22:13
Niclas Grönholm loikkii ihan miehekkäästi, mutta starttien kanssa on vielä tekemistä. (kuva: GRX/McKlein)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm ylsi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella rallicrossin MM-sarjassa semifinaaliin  Belgian osakilpailussa kaksi viikko sitten. Paikka välierissä antoi lisää itseluottamusta tulevia osakilpailuja varten. Myös 21- vuotiaan kuljettajan vauhti luo uskoa jatkoon.

– Kyllä semifinaalipaikka ja erityisesti se, että kierros- ja sektoriajat semeissä olivat aivan kärkiluokkaa, antaa lisäboostia jatkokisoihin. Vauhdillisesti olen aivan parhaiden tasolla, mutta lähtöjen kanssa on edelleen tehtävää, Grönholm tuumii ennen kauden viidettä osakilpailua, joka ajetaan Lydden Hillin radalla Englannissa viikonloppuna.

Lydden Hillin perinteikäs rallicrossrata on Grönholmin mieleen. Radan pitäisi sopia myös GRX-tallin Ford Fiestalle, jonka säädöt on saatu huippuiskuun.

– Väittäisin jopa, että meidän autossa on yksi sarjan parhaista jousituksista. Tämän huomasi Belgian radan röykyissä, joilla sektoriajat olivat jopa parempia kuin muilla. Lyddenissä mennään ehkä enemmän suoraa ja kovaa, mutta se kyllä sopii minulle, Grönholm analysoi.

Lähtöjen osuus menestyksessä on ratkaiseva – sen Grönholm on saanut kokea karusti. Startista on päästävä kärkeen, muuten hyvistä ajoista on turha uneksia karsinnoissa.

– Jos lähdössä jää vaikka neljänneksi, ei ole mitään jakoa tehdä kunnon aikaa. Lähtöihin on satsattava vaan edelleen ja harjoiteltava startti kuntoon. Sitten alkaa tulla myös tulosta, sillä muuten paketti tuntuu nyt olevan kunnossa, Grönholm uskoo.

Lähde: Team GRX:n tiedote


Facebook kommentit