Niclas Grönholm MM-rallicrossin aattona: “Kyllä tällä Fiestalla pitäisi ehtiä”

30.3.2017 / 21:15
Ei kai siinä muuta kuin vasemmalta ylös ja oikealta alas. Niclas Grönholm ajaa MM-sarjassa nyt toista kauttaan. (kuva: GRX/McKlein)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm on valmiina rallicrossin MM-sarjaan, joka alkaa viikonloppuna Barcelonassa. 20-vuotias Grönholm kilpailee sarjassa tällä kaudella isä-Marcus Grönholmin vetämän GRX -tallin Ford Fiestalla Supercar -luokassa.

– Nyt on aivan toisenlainen tunnelma lähteä MM-sarjaan, kun on sarjasta vuosi kokemusta takana. Viime kaudella pääsimme hyvin menemään eteenpäin – oppia ja kehitystä tuli roppakaupalla. Sarja on todella kova ja jokainen paikka ja sekunnin kymmenysosa on taistelun takana. Tavoitteena on parantaa viime vuoden esityksiä, Niclas Grönholm sanoo maltillisesti.

Viime kaudella Grönholm ylsi pariin otteeseen semifinaaleihin. Lähtöasetelma nuorukaisella kauteen on kuitenkin sikäli toinen, että alla on uusi auto ja tallina isä-Marcuksen pyörittämä GRX. Viime kaudella Niclas ajoi ruotsalaisessa Olsbergs MSE -tallissa. Luottoa kuljettajalla riittää siihen, että homma toimii.

– Olen tosi tyytyväinen auton käyttäytymiseen, vaikka testit jäivät kahteen päivään, kun auton valmistuminen hiukan venyi. Kyllä tällä Fiestalla pitäisi ehtiä. Lähdöt ovat taas avainasemasssa – sen viime vuosikin osoitti, Grönholm toteaa.

– Barcelonan rata ei ole maailman helpoin aloittaa kausi.  Lähdön merkitys korostuu, sillä ohituspaikkoja ei juuri ole tarjolla, sanoo varusmiespalvelustaan Tammisaaressa suorittava Grönholm.

Marcus Grönholm on ottanut poikansa tavoin toisen askeleen rallicross-maailmassa, kun alkavaan kauteen lähdetään oman tallin voimin. Edessä on haastava kausi, mutta haasteisiin kaksinkertainen ralliautoilun maailmanmestari on autourheilu-urallaan tottunut.

– Onhan se eri ihan juttu lähteä kiertämään sarjaa oman tallin voimin. Pientä jännitystä on ilmassa myös tällä puolella. Auto on hankittu Yhdysvalloista Ken Blockilta ja rakennettu sitten rallicrossin MM-sarjaa varten M-Sportilla Englannissa. Moottorin on viritellyt ranskalainen Pipo Moteurs, joten sekin osasto on huippuluokkaa, tallipomo Marcus Grönholm selvittää 600-hevosvoimaisen rallicrosstykin taustoja.

– Testaaminen on jäänyt aikataulusyistä vähälle, mutta valmiina ollaan Espanjassa, kun startti tapahtuu, Grönholm sanoo.

Tallin johtaja Grönholmin kevät on ollut kiireinen, kun pakettia kautta varten on kasattu. Tallipäälliköksi Grönholm sai värvättyä lajin läpikotaisin tuntevan Jussi Pinomäen.

– Pinomäen Jussi on aivan huipputyyppi ja voi sanoa, että meille korvaamaton osaaja. Teemme kisoissa yhteistyötä Pinomäen SET Promotion tiimin kanssa, joten hyötyjä tulee molemmille kaikessa pyörittämisessä, Grönholm kehuu luottomiehensä roolia.

– Kisoissa minä olen lähinnä se, joka tulee paikalle ja kyselee, että missäs kaffepannu on, tallipomo Grönholm lohkaisee omasta roolistaan tallin toiminnassa.

Barcelonan F1-radan yhteyteen rakennetulla radalla ajetaan ensimmäiset kaksi aika-ajoerää lauantaina ja toiset kaksi sunnuntaina. Erien 12 nopeinta selviää semifinaaleihin.

Lähde: GRX:n tiedote

Lue myös Toomas Heikkinen tavoittelee maailmanmestaruutta


Facebook kommentit