Niclas Grönholm pikahälytyksellä Englantiin, tuloksena historiallinen palkintosijoitus

21.6.2022 / 16:51
Niclas Grönholm ajoi Nitro RX -sarjan kauden avauksessa kolmanneksi (Kuva: Jan Kare Råfoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin uudet täyssähköiset “superautot” nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa viime viikonloppuna, kun Nitro RX -sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Lydden Hillin legendaarisella radalla Englannissa. Pikahälytyksellä Englantiin matkustanut Niclas Grönholm sijoittui historiallisessa kilpailussa hienosti kolmanneksi.

Lydden Hillin rata Englannissa todisti jälleen kerran rallicrossin historiaa, kun lajin kaikkien aikojen ensimmäisen kilpailun näyttämö tarjosi nyt ensi-illan Nitro RX -sarjan uusille täyssähköisille “superautoille”, jotka kantavat kirjainnumeroyhdistelmää FC1-X. Samalla Lydden Hill isännöi Nitro RX -sarjan historian ensimmäistä Euroopassa ajettua osakilpailua.

E-luokassa, Nitro RX -sarjan pääluokassa, Lydden Hillissä mukana oli kymmenen kuljettajaa kuudesta eri maasta ja heidän joukossaan myös Niclas Grönholm, joka sai puhelinsoiton Olsbergs MSE -tiimistä torstai-iltana. Ruotsalaistiimin kuljettajista Kevin Eriksson loukkasi itsensä avausviikonlopun alla ja Erikssonin tuuraajaksi “sumuiselle saarelle” saapui Grönholm, joka ei ollut koskaan aiemmin ajanut metriäkään täyssähköautolla.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kilpailupaikalle saapanut Grönholm sai erikoisluvalla testata uutta autoa lauantai-aamuna ja inkoolaisen nousujohteiset suoritukset toivat lopulta sunnuntain finaalista hienon kolmannen sijan. Grönholm hävisi voittoon ajaneelle Robin Larssonille vajaat kolme sekuntia ja kakkossijan napanneelle Andreas Bakkerudille pari sekuntia.

– Uuden auton ohjaamossa nappeja oli sen verran, että niiden opettelu otti aikansa. Sunnuntaina kaikki jo sujui hyvin, tunsin autoni ja pystyin keskittymään myös autoni säätöihin. Vauhtini finaalissa oli ihan ok. Viimeisellä kierroksella oli hieman tekniikkaongelmia, mutta ne eivät vaikuttaneet enää sijoituksiin. Hauskaa oli, Grönholm kommentoi tiedotteessaan.

FC1-X-täyssähköautossa hevosvoimia on reilut tuhat ja nollasta sataan se kiihtyy alle puolessatoista sekunnissa. Selvää oli, että kun aiempina vuosina Grönholm on kilpaillut polttomoottorisella Supercar-luokan autolla, niin nyt uuden kokemuksen myötä vertailua uuden ja vanhan välillä oli varsin helppoa tehdä.

– Fiilis molempien autojen ohjaamossa oli sama, meteliä riitti. Ei se täyssähköauto hiljainen ollut. Suurin ero oli ensimmäisten kymmenien metrien aikana kiihtyvyydessä. Täyssähköauto irtoaa viivalta ripeämmin ja ensimmäiset metrit se kiihtyy tehokkaammin. Mutkissa eroa ei juuri ollut, molemmissa autoissa kaasulle mennään samalla tavalla. Ehkä sähköautossa kaasun vaste on hieman parempi, Grönholm arvioi.

Toukokuussa 26 vuotta täyttänyt Grönholm oli kilpaillut Lydden Hillissä aiemmin kaksi kertaa, MM-sarjan osakilpailussa vuosina 2016 ja 2017. Lydden Hill isännöi rallicrossin MM-sarjan osakilpailua neljä kertaa, vuosina 2014-2017, ja melkoinen sattuma oli se, että tämän legendaarisen radan ensimmäisessä MM-osakilpailussa kahdeksan vuotta sitten kärkikaksikko oli sama kuin nyt, mutta eri järjestyksessä. Bakkerud kun ajoi vuonna 2014 voittoon ja Larsson oli toinen.

Sen lisäksi, että rata oli Grönholmille aiemmilta vuosilta tuttu, niin myös tiimi oli tuttu, kilpailihan Grönholm ensimmäisen täyden kautensa rallicrossin MM-sarjassa juuri Olsbergs MSE:n väreissä vuonna 2016. Myös MM-sarjassa kilpaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääluokassa täyssähköautoilla ja Grönholm nähdään mestaruusjahdissa ruotsalaisen CE Dealer -tiimin väreissä. MM-sarja käynnistyy heinäkuun alussa Ruotsin Höljesissä.

 

 

“Ero kärkikaksikkoon repesi puolessaväliä finaalia”

Kalustot MM-sarjassa ja Nitro RX -sarjassa ovat täysin erilaiset, mutta Grönholmin mukaan tämä kokemus palveli häntä tulevaa MM-sarjaa silmällä pitäen. Nitro RX -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, mutta Grönholmin osallistuminen tuohon kilpailuun on vielä epävarmaa. Isoin tekijä tässä kohtaa on tottakai se, että onko Eriksson kilpailukunnossa puolentoista kuukauden päästä.

– Sain tärkeää kokemusta täyssähköautosta, sillä ennen tätä viikonloppua en ollut ajanut metriäkään sähköautolla. Seuraavasta kisasta emme puhuneet mitään, mutta jos kutsu käy, niin tottakai lähden mukaan, Grönholm vakuutti.

Nitro RX -sarjan kilpailuformaatissa lauantaina ajetaan parilähtöinä käytävä kaaviokilpailu, kun taas sunnuntaina paremmuutta ratkotaan kahdella viiden kuljettajan lähdöllä, semifinaaleilla, “keräilyerällä” ja lopulta kahdeksan kuljettajan finaalilla. Finaaliin paalupaikalta starttasi Robin Larsson, joka oli vienyt nimiinsä kaaviokilpailun. Eturiviin Larssonin viereen asettui ensimmäistä rallicross-kilpailuaan ajanut rallin MM-sarjasta tuttu Kris Meeke.

Kakkosrivin miehittivät Andreas Bakkerud ja Travis Pastrana, kolmanteen riviin asettuivat tiimikaverit Oliver Eriksson ja Niclas Grönholm, kun taas neljännestä rivistä starttasivat Fraser McConnell ja Ole christian Veiby. Larsson sai paalupaikalta erinomaisen startin ja nappasi kärkipaikan haltuunsa ensimmäisen mutkan jälkeen. Meeke sen sijaan kolaroi ensimmäisessä mutkassa McConnellin ja Pastranan kanssa ja edessä oli keskeytys.

Keskeyttämään joutui pari kierrosta myöhemmin myös Pastrana, kun taas autonsa vasemman takarenkaan kolarissa rikkonut McConnell taisteli vikuroivalla autolla pitkään kolmantena, edellään kärjessä paahtanut Larsson ja toisena ollut Bakkerud. Lisäksi McConnellin kilpailua vaikeutti heti avauskierroksella tullut osuma oikaisuesteeseen, joka toi jamaikalaiselle automaattisesti kolmen sekunnin aikarangaistuksen.

Grönholm suoritti lisälenkin jo toisella kierroksella. Bakkerud puolestaan meni lisälenkille kolmannella kierroksella, palaten radalle Erikssonin ja Grönholmin väliin sijalle neljä. Larssonin johto oli reilun sekunnin verran, mutta sijoilla kahdesta viiteen olevat neljä kuljettajaa ajoivat lähes kiinni toisissaan, McConnellin taistellessa tämän “junan” veturina. Larsson meni lisälenkille neljännellä kierroksella ja palasi radalle ykköspaikalle.

Viidennellä kierroksella myös Erikssonilla oli ongelmia autonsa takarenkaan kanssa. Ensin Bakkerud painoi ohi Erikssonista ja viidennen kierroksen lopussa Grönholm teki saman tempun. Kun McConnell meni tämän jälkeen lisälenkille, nousi Grönholm kolmanneksi, äärimmäisen niukalla, mutta tässä kohtaa riittävällä erolla. Viimeisellä kierroksella kärjessä ei enää muutoksia sijoituksissa nähty, Larsson ajoi voittoon, Bakkerud oli toinen ja Grönholm kolmas.

– Ero kärkikaksikkoon repesi puolessaväliä finaalia, kun juutuin vasemman takapyörän autostaan rikkoneen Erikssonin taakse. Bakkerud pääsi huomattavasti nopeammin hänestä ohi, ero kärkeen venähti ja se ratkaisi kilpailun, Grönholm harmitteli.

Larsson ja Bakkerud toivat RX Cartel -tiimille kauden avausosakilpailusta komean kaksoisvoiton.

– Tällä radalla on niin helppoa sortua virheeseen. Tiimi olisi varmasti nirhannut minut, jos olisin napannut aikarangaistuksen johtoasemassa. Olen onnellinen, että toimme tiimille yhdessä Bakkerudin kanssa kaksoisvoiton uuden auton ensimmäisessä kilpailussa, Larsson iloitsi tuoreeltaan finaalin jälkeen.

Viime vuonna rallicrossin Euroopan mestaruuden Supercar-luokassa voittanut Bakkerud tavoittelee tiimikaverinsa tavoin Nitro RX -sarjan mestaruutta, molemmat kuljettajat kun ovat sitoutuneet kiertämään tänä ja ensi vuonna ajettavan sarjan ensimmäisen kansainvälisen kauden kokonaan.

– Larsson pääsi karkuun kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Hän teki upeaa työtä tänään. Kun tulin lisälenkiltä, yhtäkkiä olinkin neljäntenä ja Oliver edessäni meni puolelta toiselle. Yritin vain välttää tekemästä virheitä, Bakkerud korosti.

Lydden Hillin finaalin tulokset

1) Robin Larsson (SWE) 4.34,808
2) Andreas Bakkerud (NOR) + 0,875
3) Niclas Grönholm + 2,805
4) Fraser McConnell (JAM) + 6,267
5) Ole Christian Veiby (NOR) + 10,258
6) Oliver Eriksson (SWE) + 10,752
7) Travis Pastrana (USA) Keskeytys
8) Kris Meeke (GBR) Keskeytys

Nopein kierros: Bakkerud 43,917 (kierros 5/6)

Pistetilanne

1) Robin Larsson (SWE) 58
2) Andreas Bakkerud (NOR) 49
3) Niclas Grönholm 42
4) Fraser McConnell (JAM) 36
5) Ole Christian Veiby (NOR) 32
6) Oliver Eriksson (SWE) 30
7) Travis Pastrana (USA) 29
8) Kris Meeke (GBR) 29
9) Connor Martell (USA) 21
10) Oliver Bennett (GBR) 18

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Nitro RX YouTube-lähetys
YouTube-videot: Nitro RX


Facebook kommentit