Niclas Grönholm sai oppia rallicrossin MM-sarjan kovuudesta

17.4.2016 / 19:10
Olsbergs MSE -tallissa ajava Niclas Grönholm oli MM-avauksessa seitsemästoista.

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm sai kokea mitä on rallicrossin MM-sarja kaikessa kovuudessaan, kun kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin Montelargessa Portugalissa viikonloppuna. 19-vuotias Grönholm sijoittui yhteispisteissä 17:nneksi ja jäi debyyttikisassaan semifinaalien ulkopuolelle. Uskoa tulevaisuuteen loi voitto neljännessä alkuerässä.

– Tällä tasolla pienikin virhe näkyy heti. Ei vauhti niin hukassa ole kuin tulosluettelosta voisi lukea. Keli oli lauantaina sateessa todella paha, kuin olisi ajanut kitkarenkailla peilijäällä. Näissä olosuhteissa kokemus puhuu ja sitä tässä vasta hankitaan. Sunnuntai oli sitten kelin puolesta helpompi ja pystyin yhteen erävoittoon, Grönholm summasi.

Grönholm oli tyytyväinen ruotsalaisen Olsbergs OMSE –tallin Ford Fiesta ST:n suorituskykyyn.

– Näyttää, että meillä on yksi parhaiten viivalta lähtevä auto. Lähdöt onnistuivat muutenkin hyvin jopa sateella. Olosuhteet tekivät tästä kisasta kyllä todella vaikean, Grönholm totesi.

Hiukan Grönholmia jäi harmittamaan kolmas alkuerä, jossa hänet taklattiin ulos ja ajo jäi kesken.

– Lähdimme viivalta neljä rinnakkain suoraan jokerikierrokselle ja olin siinä uloimpana. Kaveri nojasi sen verran, että painuin leveäksi hiekalle ja auto jäi kiinni. Se erä oli sitten siinä. Näistä otetaan opiksi ja jatkoa ajattelen ihan hyvällä fiiliksellä, Grönholm kertoi.

Kauden avauskilpailun finaalin voittoon ajoi hallitseva maailmanmestari Petter Solberg. Rallicrossin MM-sarja jatkuu 6. -8. toukokuuta Saksan Hockenheimissa.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote. Kuva: Jakub Nitka

Lue lisää Kilpailun tapahtumat ja tulokset ja Toomas Heikkisen kommentit


Facebook kommentit