Niclas Grönholm selätti Höljesin mörkönsä komealla tavalla – “Voitto on aina voitto”

14.5.2021 / 20:47
Alkuerien kolmas, semifinaalilähdön kakkonen ja finaalissa ykkönen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin kauden kolmas osakilpailu Ruotsin Höljesissä päättyi torstai-iltana GRX-tiimin Niclas Grönholmin voitonjuhliin.

Niclas Grönholmin ja GRX-tiimin osalta kilpailukausi 2021 ei olisi voinut hienommin enää käynnistyä. Grönholm ei vielä ykkössijoihin kolmessa alkuerässä ja omassa semifinaalilähdössään yltänyt, mutta finaalissa ylsi ja se ykkössija tuli taktisesti täydellisesti sujuneen kilpailun, sekä virheettömän ajosuorituksen päätteeksi. GRX-tiimin hienoa menestystä täydensi vielä Krisztian Szabon kolmas sija.

– Finaalissa sain hyvä startin ja suunnitelmissani oli ajaa heti jokerilenkille, joka myös toteutui. Siitä eteenpäin kaikki meni aika helposti maaliin asti, Grönholm kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Kun Grönholm pääsi lisälenkin suoritettuaan ajamaan “puhtaalla” radalla ilman edessä olevia hidasteita, sai hän ajettua kärkikolmikon kiinni hyvissä ajoin ennen maalia ja kun kärkikolmikko oli suorittanut omat lisälenkkinsä, huomasi Grönholm olevansa johtopaikalla ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin lopulta reilut kaksi ja puoli sekuntia.

Komeasta voitostaan huolimatta Grönholm ei juurikaan kilpailun jälkeen liikoja juhlinut, vaan ilme pysyi aika lailla peruslukemilla.

– Voitto on aina voitto ja tästä on kiva lähteä jatkamaan, mutta on tosi vaikea sanoa, että mikä kyytimme taso oikeasti on. Olemme tehneet talven aikana paljon töitä, mutta niin ovat myös päävastustajammekin tehneet. Tietyllä tavalla olen voitosta iloinen ja turha murjottaa, mutta taas toisaalta emme vielä tiedä miten meillä on vauhtia ja olemmeko tulevalla MM-kaudella riittävän hyviä vastustajiimme verrattuna, Grönholm pohti.

 

Niclas Grönholmin lennokas meno torstaina toi uran ensimmäsen RallyX Nordic -osakilpailuvoiton (Kuva: RPF).

 

 

“Kilpailu on parasta testiä”

Toisessa ja kolmannessa alkuerässä Grönholm, sekä rallicrossin kolminkertainen maailmanmestari ja RallyX Nordic -sarjan Supercar-luokan pistejohtaja Johan Kristoffersson taistelivat samassa lähdössä ja molemmilla kerroilla Kristoffersson oli suomalaista kilpakumppaniaan nopeampi. Kaksikko asettui lähtöviivalle myös samaan semifinaalilähtöön ja Kristoffersson oli nappaamassa jo kolmannen voittonsa Grönholmista, kunnes rengasrikko pudotti lajilegendan ulos finaalista.

Juuri Kristoffersson on se kuljettaja, jolle tappiot torstain kilpailussa sai Grönholmin voitostaan huolimatta mietteliääksi.

– Olisin toivonut ajavani häntä vastaan finaalissa, mutta uusi kisa on ensi sunnuntaina. Höljesiin on luvattu vesisadetta, joka sopii kyllä meille. Ennen Ruotsiin lähtöämme mietimme, että ajammeko testiä Suomessa vai kisaa Ruotsissa. Tämä oli hyvä vaihtoehto, kilpailu on parasta testiä, Grönholm arvioi.

24-vuotiaalle Grönholmille Höljesin rata ehti muodostua jo pieneksi möröksi, vaikka uran kannalta merkittäviä saavutuksia tämä legendaarinen rata inkoolaiselle onkin vuosien varrella tarjonnut. Vuonna 2015 Grönholm osallistui ensimmäistä kertaa MM-sarjan osakilpailuun ja paikka oli juuri Höljes. Semifinaalit jäivät haaveeksi 17. sijan myötä, mutta seuraavana vuonna Höljesissä taival alkueristä vei semifinaaleihin asti (11. sija) ensimmäistä kertaa MM-sarjassa.

Vuonna 2017 Grönholm sijoittui ensimmäistä kertaa MM-sarjassa kymmenen parhaan joukkoon ja kyllä, paikka oli Höljes, loppusijoituksen ollessa kahdeksas. Vuonna 2019 Grönholm ylsi Höljesissä ensimmäistä kertaa finaaliin asti, sijoittuen viidenneksi. Viime vuonna Höljesissä ajettiin kaksi MM-osakilpailua, ensimmäistä MM-sarjan palkintosijoitusta Höljesissä ei vielä tullut (neljäs, yhdeksäs), mutta RallyX Nordicin osakilpailusta aiemmin kesällä tuli kolmas sija ja nyt voitto.

RallyX Nordic -sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Höljesissä kaksipäiväisenä kilpailuna. Lauantaina ohjelmassa on ensimmäinen ja toinen alkuerävaihe, sunnuntaina kolmas ja neljäs alkuerävaihe, sekä semifinaalit ja finaalit. Kilpailutapahtumia voit seurata suorana lähetyksenä ilmaiseksi sarjan YouTube-kanavan kautta ja viikonlopun aikataulun löydät alapuolelta.

Viikonlopun aikataulu

Lauantai 15.5.

09.30 – Warm up
12.10 – 1. alkuerät
16.25 – 2. alkuerät

Sunnuntai 16.5.

09.00 – 3. alkuerät
12.45 – 4. alkuerät
17.00 – Semifinaalit
18.05 – Finaalit

Huom! Kaikki ajat Suomen aikoja

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit