MOTORSPORT

Niclas Grönholm tähdittää RallyX Nordicin kauden avausta Höljesissa

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avaus ajetaan Höljesin radalla Ruotsissa 18.-19. toukokuuta. Mukana nähdään myös MM-sarjan pistekakkonen Niclas Grönholm.

RallyX Nordic -sarja julkisti osallistujalistat kauden avausosakilpailun osalta perjantaina. Höljesissa, Ruotsissa ajettavassa kauden avauksessa Supercar-luokassa mukana nähdään 16 kuljettajaa ja heidän joukossaan kolme suomalaista: Niclas Grönholm, Jere Kalliokoski, sekä Mikko Ikonen.

Grönholm, rallicrossin MM-sarjan pistekakkonen, kilpailee Höljesissa tuttuun tapaan GRX Tanecon Hyundailla. Kalliokoski ja Ikonen sen sijaan nähdään Fordin ratissa. Kalliokoskella allaan on Stard-tallin kalusto, kun taas Ikonen ajaa tänä vuonna samalla autolla millä Reinis Nitiss voitti viime vuonna Supercar-luokan Euroopan mestaruuden.

Robin Larsson on Supercar-luokan Euroopan mestari vuodelta 2014, jonka CV:stä löytyy lisäksi myös 44 MM-osakilpailua ja niistä yksi voitto (Argentiina 2015), sekä yhteensä viisi palkintosijoitusta. Kevin Eriksson voitti RX2-sarjan mestaruuden vuonna 2014 ja Supercar-luokassa hän on ajanut urallaan 34 MM-osakilpailua (yksi voitto, Saksa 2016).

Viikko sitten Espanjassa RX2-sarjan kauden avausosakilpailun voittoa juhlinut Oliver Eriksson voitti viime kaudella RX2-sarjan mestaruuden ja sijoittui RallyX Nordic -sarjassa Supercar-luokassa Oliver Solbergin jälkeen toiseksi. Erikssoneja totisesti riittää tässä lajissa, sillä menestyjäehdokkaita pohdittaessa mainita pitää myös Sebastian Eriksson, RallyX On Ice -sarjan mestari tältä vuodelta. RallyX Nordic -sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua ja aivan kuten viime vuonna, niin myös tänä vuonna yksi osakilpailuisännistä on Kouvola.

RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Höljesissa, Ruotsissa 18.-19. toukokuuta. Viikkoa aiemmin Grönholm kilpailee Belgian MM-osakilpailussa ja viikko Höljesin kilpailun jälkeen sekä Grönholm, että Ikonen ovat mukana Englannissa, missä ajetaan MM-sarjan (Grönholm) kauden neljäs osakilpailu, sekä EM-sarjan (Ikonen) Supercar-luokan kauden avausosakilpailu. Höljesissa MM- ja EM-rallicrossia on luvassa 6.-7. heinäkuuta.

Supercar

Robin Larsson (SWE)
Peter Hedström (SWE)
Jere Kalliokoski
Oliver Eriksson (SWE)
Mats Öhman (SWE)
Svein Roger Andersen (NOR)
Andreas Carlsson (SWE)
Niclas Grönholm
Ulrik Linnemann (DEN)
Stene Johansen (NOR)
Mario Hansen (NOR)
Daniel Thoren (SWE)
Philip Gehrman (SWE)
Kevin Eriksson (SWE)
Sebastian Eriksson (SWE)
Mikko Ikonen

Supercar Lites

Ben Philip Gundersen (NOR)
Martin Jönsson (SWE)
Mats Oskarsson (SWE)
Anders Michalek (SWE)
Linus Östlund (SWE)
Nathalie Petersson (SWE)
Marcus Höglund (SWE)
Petter Leirhol (NOR)
Lars Erik Haug (NOR)
Simon Olofsson (SWE)
Petter Nårsa (SWE)
Thomas Holmen (NOR)
Albert Llovera (AND)
Sondre Evjen (NOR)
Jimmie Walfridson (SWE)
Niklas Aneklev (SWE)
Hans-OLa Fröshaug (NOR)

RallyX Nordic kilpailukalenteri 2019

18.-19.05. Höljes, Ruotsi
01.-02.06. Nysum, Tanska
20.-21.07. Riika, Latvia
27.-28.07. Finnskogbanen, Norja
24.-25.08. Kouvola
21.-22.09. Tierp, Ruotsi

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com