Niclas Grönholm teki suomalaista rallicross-historiaa – “Hieno fiilis, tottakai”

24.7.2022 / 16:18
Niclas Grönholm on RallyX-mestari vuosimallia 2022 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm on rallicrossin RallyX-sarjan Supercar-luokan mestari 2022. Ennen Grönholmia kuninkuusluokan mestaruus tässä sarjassa on mennyt Ruotsiin seitsemän kertaa ja Norjaan kerran.

GRX-tiimin Niclas Grönholm on varmistanut rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX:n Supercar-luokan mestaruuden. Mestaruus varmistui sunnuntaina Strängnäsissä, Ruotsissa ajetun kauden viimeisen osakilpailun semifinaalilähdössä. Mestaruus on Grönholmille uran ensimmäinen kansainvälisessä rallicross-sarjassa ja samalla hänestä tuli RallyX-sarjan historian ensimmäinen pääluokassa mestaruuteen yltänyt suomalaiskuljettaja.

– Hieno fiilis, tottakai! Ollaan hieman kamppailtu kauden aikana auton kanssa, mutta tänä viikonloppuna se on jo ollut jo parempi, Grönholm kommentoi tuoreeltaan mestaruuden varmistumisen jälkeen.

Kauden viimeisessä osakilpailussa mestaruuteen Grönholmin lisäksi mahdollisuus oli vielä kahdella norjalaiskuljettajalla, Thomas Bryntessonilla, sekä Sondre Evjenillä. Evjen putosi lopullisesti pois taistelusta alkuerien jälkeen, kun taas Bryntessonin olisi pitänyt voittaa oma semifinaalilähtö, sekä finaali ja Grönholmin sijoittua semifinaalilähdössä kolmanneksi tai huonommin.

Grönholm ja Bryntesson asettuivat semifinaaleissa samaan lähtöön ja eturiviin. Koko viikonlopun ajan erinomaisia startteja ottanut Grönholm onnistui startissa myös nyt ja inkoolainen suorastaan lensi läpi ensimmäisen mutkan saaden heti selkeän johdon haltuunsa. Grönholm ei virheitä tehnyt ja kun Hyundai toimi moitteitta, tuloksena oli semifinaalilähdön voitto ja samalla myös varmistui RallyX-mestaruus kuluvan vuoden osalta.

Strängnäsin finaalit käynnistyvät kello 16.30 Suomen aikaa. Supercar-luokan finaali on ohjelmassa viimeisenä. Grönholm starttaa paalupaikalta, saaden eturiviin viereensä Sondre Evjenin. Toisessa rivissä ovat Bryntesson ja Yury Belevskiy ja kolmannessa rivissä Philip Gehrman, sekä Ole Christian Veiby. Finaalilähtöjä voi seurata suorana lähetyksenä RallyX-sarjan YouTube-kanavan kautta.

RallyX-sarjan Supercar-luokan mestarit

2014 – Sebastian Eriksson (SWE)
2015 – Kevin Eriksson (SWE)
2016 – Kevin Eriksson (SWE)
2017 – Thomas Bryntesson (NOR)
2018 – Oliver Solberg (SWE)
2019 – Robin Larsson (SWE)
2020 – Oliver Eriksson (SWE)
2021 – Johan Kristoffersson (SWE)
2022 – Niclas Grönholm

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: RallyX-sarjan YouTube-lähetys


Facebook kommentit