Niclas Grönholm niukasti ulos semifinaalista: “Harmittaa suunnattomasti”

23.4.2017 / 19:36
Niclas Grönholm yritti kaikkensa kahdellakin pyörällä, mutta semifinaalipaikka jäi kiusallisesti yhden pisteen päähän. (kuva: GRX/McKlein)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm jäi niukimmalla mahdollisella erolla finaalien ulkopuolelle rallicrossin MM-osakilpailussa Portugalissa.

Tasaista jälkeä karsintaerissä tehneen Grönholmin ero viimeiseen finaalipaikkaan oli lopulta vain yksi piste Montalegren radalla sunnuntaina. GRX-tallin Ford Fiestaa käskyttävä 20-vuotias Grönholm oli tulokseen pettynyt.

– Harmittaa suunnattomasti, kun paikka semifinaaleihin jäi noin pienestä kiinni. Ei tälle kuitenkaan voi mitään. Viimeisessä erässä jokeritaktiikka ei onnistunut, kun kolme muutakin autoa meni suoraan jokerille. Siinä sitten jouduin ajamaan koko ajan letkassa, eikä päässyt ollenkaan vapaalle radalle, Grönholm harmitteli.

Vaikka paikka finaaleihin jäi saamatta, oli Grönholmin otteissa ja vauhdissa aivan toisenlainen potku kuin kauden avauksessa Barcelonassa. Autosta saadaan selvästi enemmän tehoa ja vauhtia, kun säädöt ovat testien jälkeen löytyneet.

– Auto on kyllä tosi hyvä ja toimii hienosti. Sektoriajat erityisesti soralla olivat aivan kärkimiesten tasoa, joten se lupaa ihan hyvää jatkoa ajatellen, Grönholm laskeskeli.

GRX-tallin johtaja Marcus Grönholm näki myös valoa poikansa tuloksissa, vaikka finaalit menivät sivu suun.

– Nyt ollaan jo kartalla ja Niclas pystyi ajamaan oikeasti isojen poikien kanssa kilpaa. Vielä meillä riittää töitä starttien kanssa ja onneakin pitäisi hiukan olla taktiikoissa, Marcus Grönholm pohti.

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan Hockenheimissa Saksassa kahden viikon kuluttua.

Lähde: GRXn tiedote


Facebook kommentit