Niclas Grönholmilla mahdollisuus tehdä sunnuntaina MM-sarjan historiaa

19.9.2021 / 10:06
Niclas Grönholm, Timmy Hansen ja Kevin Hansen (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljännen osakilpailun ykkösnimi Riiassa, Latviassa lauantaina oli Niclas Grönholm.

Niclas Grönholmille, 25, lauantaina Bikerniekin radalla, Riiassa, Latviassa tullut voitto oli rallicrossin MM-sarjassa uran neljäs ja kuluvalla kaudella ensimmäinen. Grönholm oli juhlinut voittoa edellisen kerran reilu vuosi sitten Kouvolassa, jonka jälkeen ruotsalaiskuljettajat veivät nimiinsä seitsemän osakilpailua peräkkäin, ennen kuin Grönholm palautti jälleen sinivalkoiset värit takaisin palkintopallin keskimmäiselle korokkeelle.

– Voitto tuntuu hyvältä! Illan ja yön aikana laitetaan auto uudelleen iskuun ja yritetään uusia sama huomenna, Grönholm kommentoi tiedotteessaan lauantain kilpailun jälkeen.

Latviassa ajetaan tänä viikonloppuna kaksi osakilpailua ja kyseessä on MM-sarjan viides tuplaviikonloppu kautta aikojen. Mikäli Grönholm onnistuu uusimaan lauantaisen voittonsa sunnuntain kilpailussa, tulee hänestä MM-sarjan historian ensimmäinen kuljettaja, joka onnistuu voittamaan kaksi osakilpailua saman viikonlopun aikana. Viime vuonna ajetuissa neljässä tuplaviikonlopussa ei tuplavoittajia nähty kertaakaan.

Vuonna 2019 Latviassa toiseksi ajanut Grönholm kellotti lauantain kilpailussa kahdesta ensimmäisestä alkuerästä kolmanneksi ja viidenneksi nopeimmat ajat, kunnes kolmannessa alkuerässä inkoolainen pääsi ajamaan kärkipaikalta todellisen “soolojuoksun” ja aika toi suomalaisen GRX-SET-tiimin kuljettajalle uran 12. alkuerävoiton. Kokonaispisteissä Grönholm nousi kolmannen alkuerän voiton myötä toiseksi, joka taas toi äärimmäisen tärkeän paalupaikan semifinaalilähtöön.

– Viimeisen alkuerän voitto ja nopein aika siivitti tänään lentoon. Viimeisen erävoiton ansiosta pääsin tasapisteillä semifinaalin paalupaikalle ja sen jälkeen kaikki rullasi hienosti eteenpäin. Vähän niin kuin ketsuppipullo olisi auennut, voiton myötä MM-pisteissä neljänneksi noussut Grönholm korosti kolmannen alkuerävaiheen onnistumisen tärkeyttä.

Vaikka sekä semifinaalissa, että finaalissa startin jälkeen ennen ensimmäistä mutkaa rytisikin, oli onni tällä kertaa Grönholmin puolella, toisin kuin kauden aiemmissa kilpailuissa ja ennen kaikkea Espanjassa, sekä Ruotsissa. Ensimmäisten mutkien jälkeen kärkeen päästessään ei Grönholmia pysäyttänyt enää mikään, ei semifinaalissa, eikä finaalissa, missä voittomarginaali kasvoi lähes viiteen sekuntiin.

– Semifinaalissa ja finaalissa tuli lähtösuoralla osumaa ja oli aikakin, että en ollut se turpaan ottava osapuoli! Ajoni finaalissa oli mielestäni vähän mitä sattuu, mutta hyvä näin. Tiesin tilanteeni vasta, kun ajoin “jokerilta” ulos. Radiomieheni Jussi (Pinomäki) totesi, että ”ero on iso, nyt voit rauhoittaa ajamistasi” ja sen jälkeen pakka meinasi kokonaan levitä, kun rytmi katosi ja yritin ajaa rauhallisesti, Grönholm kertasi finaalin tapahtumia.

Kauden viides osakilpailu ajetaan Latviassa tänään sunnuntaina. Ensimmäiset alkuerät käynnistyvät kello 11.06. Jos ei ollut Grönholmilla arpaonnea lauantain kilpailun ensimmäisen alkuerävaiheen arvonnassa, niin samaa voidaan sanoa myös sunnuntain kilpailun osalta, lähtöruutu kun on toisessa lähdössä radan ulkoreunassa ensimmäiseen mutkaan nähden, eli neljäs ruutu. Samassa lähdössä ajavat Kevin Abbring, tiimikaveri Krisztian Szabo, sekä Dan Öberg.

Niclas Grönholmin palkintosijoitukset MM-sarjassa

1. Hell, Norja (2019)
1. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka (2019)
1. Kouvola (2020)
1. Riika, Latvia (2021)
2. Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat (2019)
2. Riika, Latvia (2019)
3. Loheac, Ranska (2021)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Latviassa päästiin vauhtiin, Grönholm hyvässä iskussa alkuerien avauksessa

Toiset alkuerät Latviassa tarjosivat rytinää – Ekströmin “soolojuoksu” toi ykkösajan

Loistavaa Grönholm! Kolmannen alkuerän voitto toi paalupaikan semifinaaliin

Ruotsalaisvalta nujerrettu! Grönholmille komea voitto – “Voit ottaa jo rennommin”


Facebook kommentit