Niclas Grönholmille paras mahdollinen alku Loheacin viikonloppuun – “Vihdoinkin”

4.9.2021 / 16:06
Niclas Grönholm tavoittelee Ranskassa kauden ensimmäistä finaalipaikkaa (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Loheacissa, Ranskassa. RX1-luokassa ensimmäisen alkuerävaiheen nopein kuljettaja oli Niclas Grönholm.

Suomalaisen GRX-SET-tiimin Niclas Grönholmille alkukausi rallicrossin MM-sarjassa on ollut vaikea. Grönholm jäi ilman finaalipaikkaa kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Espanjassa ja Ruotsissa, jonka seurauksena sijoitus kuljettajien MM-pisteissä on vasta kuudes. Kauden kolmas osakilpailu Loheacissa, Ranskassa käynnistyi Grönholmin osalta kuitenkin parhaalla mahdollisella tavalla, kun inkoolainen kellotti ensimmäisen alkuerävaiheen nopeimman ajan.

– Vihdoinkin! Teimme aika paljon muutoksia autoon vapaiden harjoitusten jälkeen, ennen kaikkea jousitukseen, ja auto oli heti huomattavasti paljon parempi ajaa, Grönholm hehkutti tuoreeltaan ensimmäisen alkuerälähdön jälkeen MM-sarjan nettilähetyksessä.

Grönholmille alkuerävoitto oli kauden ensimmäinen ja koko uralla yhdestoista. Hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson hävisi Grönholmille reilut puoli sekuntia, MM-pistekakkonen Kevin Hansen 0,680 sekuntia ja MM-pistejohtaja Timmy Hansen jo yli kaksi sekuntia. Grönholm sai hyvän startin ja hallitsi lähtöä aina startista ruutulipulle asti. Grönholm on kilpaillut Loheacissa aiemmin neljä kertaa ja paras sijoitus on vuoden 2019 kuudes sija.

– Kauden kaksi ensimmäistä kisaa menivät penkin alle. Ranskaan lähdetään ajamaan rennosti ilman sen kummempia odotuksia. Ajetaan kisa kerrallaan ja nyt keskitytään ajamaan mahdollisimman hyvä tulos Ranskasta. Pisteitä on paljon kurottavana kiinni, mutta kautta on vielä paljon jäljellä ja mitä tahansa voi vielä sattua, Grönholm muistutti tiedotteessaan Loheacin viikonlopun alla.

Tavoitteen suhteen Grönholm oli ennen kilpailua varsin maltillinen, minkä toki ymmärtää vaikean alkukauden jälkeen.

– Yritetään löytää autoomme hyvä balanssi, jotta se irtoaisi lähtöviivalta hyvin ja olisi hyvä ajaa. Finaalipaikka on meillä ensisijaisena tavoitteena, Grönholm painotti.

RX1-luokka ajaa lauantaina vielä toiset alkuerät ja ne käynnistyvät Suomen aikaa kello 18.06. Sunnuntain ohjelmassa ovat kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit, sekä finaali.

RX1 Loheacissa

1. alkuerän tulokset

1) Niclas Grönholm (Hyundai) 2.30,397
2) Johan Kristoffersson SWE (Audi) + 0,511
3) Kevin Hansen SWE (Peugeot) + 0,680
4) Timmy Hansen SWE (Peugeot) + 2,184
5) Krisztian Szabo HUN (Hyundai) + 2,533
6) Kevin Abbring NED (Renault) + 2,916
7) Enzo Ide BEL (Audi) + 3,023
8) Timo Scheider GER (Seat) + 3,204
9) Herve Knapick FRA (Citroen) + 7,758
10) Oliver O’Donovan IRL (Ford) + 11,782

Aikataulu

Lauantai 4.9.

18.06 – 2. alkuerät

Sunnuntai 5.9.

11.36 – 3. alkuerät
15.36 – 4. alkuerät
18.06 – Semifinaalit
18.40 – Finaali

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, RX+


Facebook kommentit