Niclas Grönholmin vauhti kateissa Etelä-Afrikassa – “Surkeat tulokset, ei voi mitään”

10.10.2023 / 11:51
Niclas Grönholmille viikonloppu Etelä-Afrikassa oli iso pettymys (Kuva: CE Dealer Team).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholmin viikonloppu Etelä-Afrikassa, rallicrossin MM-sarjan kauden neljännessä ja viidennessä osakilpailussa, oli iso pettymys.

Rallicrossin MM-sarjassa pitkä kilpailutauko saatiin päätökseen viime viikonloppuna, kun kauden neljäs ja viides osakilpailu ajettiin Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa RX2e-luokan kalustolla. Ruotsalaista CE Dealer Teamia edustavan Niclas Grönholmin osalta lähtökohdat kauden toiseksi viimeiseen kilpailuviikonloppuun olivat hyvät, mutta tulokset jäivät lopulta vaisuiksi. Grönholm ei löytänyt missään vaiheessa viikonloppua kärkikastiin oikeuttavaa vauhtia.

– Surkeat tulokset, ei voi mitään! Molemmissa kilpailuissa meni oikeastaan kaikki pieleen. Ei autossani ollut yhdenkään lähdön jälkeen ratti suorassa, renkaita meni ja ohjausvarsia vääntyi, vuonna 2019 Kapkaupungissa rallicrossin MM-sarjan osakilpailun voittanut Grönholm harmitteli.

Lauantaina Grönholm oli alkuerissä kuudes ja finaalissa kuudennesta lähtöruudusta sijoitus ruutulipulla oli viides. Sunnuntaina alkuerät toivat viidennen sijan ja sama oli lähtöruutu myös finaalissa, missä Grönholm jätettiin tylysti viimeiseksi eli kuudenneksi.

– Se, että selvitin tieni finaaleihin, oli torjuntavoitto. Sunnuntaina finaalin takarivistä sakeasti pölyävällä radalla ei ollut paljoa tehtävissä. Nousin lähdössä pari sijaa, mutta radan toisessa mutkassa tiimikaverini syöksyi päin autoni etupyörää, ratin asento osoitti hetkessä kello kolmea ja auton ohjausvarret olivat mutkalla. Se finaali oli sitten siinä. Pääsin maaliin, mutta viimeisenä ja kaukana muiden takana, Grönholm kertasi sunnuntain tapahtumia.

Kuten aiemmillakin kerroilla Kapkaupungissa ajetuissa rallicrossin MM-sarjan osakilpailuissa, niin myös nyt suurta ongelmaa kuljettajille aiheutti radalla vellonnut sakea pöly.

– Jos et tullut etu- tai takasuoralle ensimmäisenä, niin et nähnyt yhtään eteesi. Kakkosena MM-pisteissä tänne ja nyt nelosena kotiin. Ei hyvä, Grönholm tuskaili.

MM-pistekakkosena Etelä-Afrikan kilpailuviikonloppuun startannut Grönholm putosi pisteissä siis neljänneksi, kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua Hong Kongin katuradalla 11.-12. marraskuuta. Etelä-Afrikasta voiton ja kolmossijan napannut Johan Kristoffersson tulee viemään maailmanmestaruuden, mutta taistelu hopea- ja pronssimitalista onkin sitten tiukempaa. Sijoilla kahdesta viiteen olevat kuljettajat kun mahtuvat 13 pisteen sisään.

– Kaksi mahdollisuutta olisi vielä nousta MM-mitaleille. Ei tässä muu auta, kun kerätä taistelutahtoa ja ottaa se mitali, Grönholm käänsi katseensa jo kauden päätökseen.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit