Niemen Porsche saatiin kuntoon – Relaa Racing sarjajohdossa Pärnuun

30.6.2016 / 16:31
Raimo Niemi ja Porsche nähdään viikonloppuna tositoimissa Pärnun radalla (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Porsche GT3 Cup Challenge -rata-autoilusarja jatkuu tulevana viikonloppuna Viron Pärnussa, missä on vuorossa kauden kolmas osakilpailu. Kauhajokelainen Relaa Racing lähtee loistavista asetelmista kilpailuun, sillä se pitää kuljettajien mestaruuspisteissä kaksoisjohtoa, sekä on ykkösenä myös tiimien välisessä mestaruuskamppailussa.

Relaa Racing on Pärnussa mukana kolmella autolla. Raimo Niemen ja Emil Westmanin lisäksi tallin kolmatta, luokka 2:n Porschea ohjastaa virolainen Oliver Tiirmaa. Niemen osalta Pärnun kilpailuun valmistautuminen oli kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista, sillä hänen luokka 4:n Porschensa kärsi mittavia vaurioita Botniaringin ulosajossa pari viikkoa takaperin. Niemen Porsche toimitettiin Tallinnan Porsche Centeriin korjattavaksi Botniaringin kilpailun jälkeen, sillä sinne oli nopeinta saada uudet osat.

Porsche saatiin kuin saatiinkin kisaviikon keskiviikkona kuntoon ja hän pääsee osallistumaan kilpailuviikonloppuun täysipainoisesti.

– 24 tuntia laitettiin autoa kuntoon. Todella iso kiitos Raimo Kullin Est1Race-tiimille, Toomas Lambinille ja Porsche Center Tallinnalle upeasta yhteistyöstä. Tämä on todella hieno rata ja tykkään ajaa täällä Pärnussa. Tavoitteet ovat korkealla ja yritetään pitää johtoasemat molemmissa pistetaisteluissa, Niemi totesi Pärnun varikolla helpottuneena.

Luokka 3:n Porschella ajava Emil Westman johtaa tällä hetkellä sarjaa ja 19-vuotias nuori rattimestari ei aio hevillä luopua paikastaan edes Viron maaperällä.

– Tuntuma auton kanssa on koko ajan parempi ja säädöt osuvat jo kohdilleen. Viime vuonna ajoin täällä V1600-luokan autolla, joten tietysti aika lailla erilaiset lähtökohdat oli nyt lähteä tänne Porschella. Voitosta lähdetään taistelemaan, mutta tässä vaiheessa kautta pitää myös ajatella jo kokonaisuutta eli maaliin on tultava, Westman totesi päättäväisenä.

Oliver Tiirmaa ajaa Pärnussa Relaa Racingin kolmatta autoa. 22-vuotias virolainen on ennen ajanut muun muassa BMW:llä kilpaa, mutta nyt edessä on ensimmäinen koitos Porschella.

– Autoon tottumiseen menee tietysti aikaa ja ihan en ole vielä sinut sen kanssa. Esimerkiksi vaihteisto on nyt erilainen. Rata on todella tuttu minulle, joten siitä on varmasti hyötyä, mutta muuten uusi auto on tietysti aina haastavaa saada täydelliseen iskuun ensimmäisessä kilpailussa. Tavoitteiden kanssa pitää olla realistinen ja pääasia on tuoda auto ehjänä maaliin, Tiirman ennakoi kotikilpailuaan.

Lähde: Relaa Racingin tiedote


Facebook kommentit