Nikara ja Adachi toivat nuotteihin lisää Suomen kieltä – “Muutokset toimivat hyvin”

8.3.2018 / 02:04
Jarkko Nikara ja Sayaka Adachi Joensuun SM-rallissa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jarkko Nikara yhdessä kartanlukijansa Sayaka Adachin kanssa tekivät paluun rallin SM-sarjaan Joensuussa yhden osakilpailun tauon jälkeen. Nikaran ajosuoritus R4-luokkaan pohjautuvalla kalustolla oli jälleen kerran vahva ja yhteistyö Toyotan haastajaohjelmaan kuuluvan Adachin kanssa on ottanut aimo askeleita eteenpäin.

Jarkko Nikaran ja Sayaka Adachin sijoitus Joensuun SM-rallin yleiskilpailussa oli viides. Edelle ehti vain R5-autoilla ajavat Eerik Pietarinen, Teemu Asunmaa, Nikolay Gryazin, sekä Marko Mänty. Nikara, SM1-luokan viime kauden pronssimitalisti, kilpailee R4-luokkaan pohjautuvalla Subarulla, joten saarijärveläinen antaa kaluston suhteen varsin paljon tasoitusta R5-autoilla ajaville kuljettajille.

– Olen erittäin iloinen tästä tuloksesta yhdessä SM-sarjan vaikeimmista osakilpailuista. Teimme hieman muutoksia nuottiin Ruotsin MM-rallin jälkeen, jotta saisimme niistä selkeämmät ja nyt meillä on itse asiassa mukana nuoteissa myös muutama suomenkielinen sana mukana lisää. Tehdyt muutokset toimivat hyvin, Nikara kommentoi kilpailun jälkeen Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Nikaralle ja Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelman kartturioppilaalle Adachille nyt ajettu Joensuun SM-ralli oli rallin SM-sarjassa kahdeksas yhdessä ja yhteistyö käynnistyi viime vuoden Tunturirallista. Toyota korostaa tiedotteessaan, että kaksikon yhteistyössä tärkeintä ei ole ajaa huippusijoituksista, vaan kasvattaa Adachin kartturiosaamista. Juuri tästä syystä kalustona on vanhempi Subaru, eikä esimerkiksi R5-luokan Ford, jolla kaksikko kilpaili Ruotsin MM-rallissa helmikuussa.

– Olin hieman hermostunut ennen starttia, koska luvassa oli isoja hyppyjä ja ylityksiä, sekä erittäin nopeita erikoiskokeita. Kartanlukijan vinkkelistä katsottuna hyvin haastavaa siis. Kaiken lisäksi ajoimme Ruotsissa R5-autolla ja nyt vaihdoimme taas takaisin R4-luokkaan pohjautuvaan autoon, joten ajattelin, että minun täytyy muuttaa nuotinluvun suhteen ajoitusta, Adachi kertasi kilpailupäivän tapahtumia.

Nikara ja Adachi avasivat neljänneksi nopeimmalla ajalla. Toisella erikoiskokeella sijoitus oli kuudes ja kolmas erikoiskoe toi seitsemänneksi nopeimman ajan. Huoltotauolle kaksikko saapui yleiskilpailun kuudennella sijalla. Neljännellä, rallin pisimmällä erikoiskokeella (36,12 kilometriä), sijoitus oli seitsemäs ja viides erikoiskoe toi viidenneksi nopeimman ajan.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jarkko Nikara ja Sayaka Adachi sijoittuivat Joensuun SM-rallissa sijalle viisi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Virheitä on tullut aiempaa vähemmän”

Ennen kuudetta ja samalla viimeistä erikoiskoetta Nikara ja Adachi olivat sijalla kuusi, mutta vain 1,7 sekunnin päässä viidentenä olleesta Emil Lindholmista.

– Tiesimme, että jos lähdemme yrittämään tosissamme, niin meillä on mahdollisuus, Nikara sanoo.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että viimeisellä erikoiskokeella Nikara latasi avauspätkän tavoin neljänneksi nopeimman ajan ja kun Lindholm hävisi 2,9 sekuntia, niin Nikara ja Adachi nousivat viidenneksi.

– Päivän aikana ei ollut mitään draamaa, siisti ajo startista maaliin ja auto tuntui todella hyvältä ajaa. Sayaka teki todella hyvää työtä nuottien kanssa ja vain pari kertaa oli ajoituksen kanssa ongelmaa, SM1-luokan pisteissä seitsemäntenä talvikauden jälkeen oleva Nikara jakoi kehuja kartanlukijansa suuntaan.

Nikara ja Adachi ovat nyt sijoittuneet rallin SM-sarjassa viisi kertaa viiden parhaan joukkoon, kun kilpailuja takana on siis kahdeksan.

– Nuotit toimivat erittäin hyvin ja tunsin oloni luottavaiseksi nuotinluvun suhteen. Pisin ja vaikein erikoiskoe oli nelonen, missä tein myös virheen, koska olin hieman myöhässä nuotinluvussa kiireisimmillä ja haastavimmilla osuuksilla. Myöhästyin myös hieman yhdessä mutkassa viimeisellä erikoiskokeella, kun olimme molemmat Jarkon kanssa keskittyneitä jahtaamaan Lindholmia, Adachi paljasti.

– Ilman muuta tarvitsen lisää oppia ja kokemusta. Askel askeleelta mennään ja mielestäni olemme edenneet tässä prosessissa ja taitoni ovat kehittyneet, erittäin ammattimaisesti ja nöyrästi tehtäviinsä suhtautuva Adachi lisäsi.

Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelman valmentaja Jouni Ampuja oli tyytyväinen Nikaran ja Adachin suoritukseen haastavassa Joensuun SM-rallissa.

– Ralli oli todella haastava, koska erikoiskokeet ovat hyvin samantyyliset kuin mitä Suomen MM-rallissa. Sanoisin, että nämä ovat kaikkein haastavimmat tiet mitä voi Suomesta löytää. Tuloksen valossa kaikki meni hyvin ja tämä oli aika lailla maksimitulos mihin he voivat yltää, Ampuja kommentoi viitaten täysin omilla sekuntiluvuillaan kilpailevat kärkipään R5-kuljettajat.

– Talvikausi on ollut heille hyvä ja kokemusta on kertynyt runsaasti. Pitkät kilpailut kuten Tunturiralli ja Ruotsin MM-ralli ovat auttaneet Sayakaa nuotituksen suhteen. Virheitä on tullut aiempaa vähemmän. Kaikki on menossa juuri oikeaan suuntaan ja nyt vain pyrimme jatkamaan myös näin, Ampuja päätti.

Nikaran ja Adachin kausi jatkuu 23.-24. maaliskuuta ajettavalla Rally del Ciocco -kilpailulla Toscanassa, joka on Italian rallisarjan kauden avausosakilpailu. Kaksikko osallistuu asfaltilla ajettavaan kilpailuun Ford Fiesta R2 -autolla. Toyotan haastajaohjelman japanilaiskuljettajat Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta kilpailevat myös Toscanassa, mutta he ajavat tuttuun tyyliin Ford Fiesta R5 -autoilla.

Nikara ja Adachi rallin SM-sarjassa 2017-2018

2017

Rovaniemi – 4.
Mikkeli – 4.
Nilsiä – 3.
Riihimäki – 6.
Uusikaupunki – 2.
Lempäälä – 9.

2018

Rovaniemi – 7.
Joensuu – 5.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit