Nikaran hyvä alku yllätti kuljettajan itsensäkin – “Alku meni yli odotusten”

27.1.2017 / 17:13
Jarkko Nikara piiskasi Subarunsa huippuvauhtiin Tunturin avauksessa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosi sitten Tunturirallia aina viimeiselle erikoiskokeelle asti johtanut Jarkko Nikara avasi tämän vuotisen kilpailun ajamalla ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan. Vielä aamulla Nikara epäili mahdollisuuksiaan aivan kuumimman kärjen vauhtiin, koska yhteistyö uuden kartanlukijan, japanilaisen Sayaka Adachin, kanssa on vasta käynnistynyt ja pitää sisällään vielä tässä vaiheessa joitakin kysymysmerkkejä.

Jarkko Nikara kilpailee tänä vuonna Tunturirallissa Tommi Mäkinen Racingin rakentamalla Subarulla ja kartanlukijana toimii japanilaisnainen Sayaka Adachi. Yhteistyö on osa Toyota Gazoo Racing Rally Challenge -ohjelmaa. Vaikka Adachi onkin kotimaassaan kokenut kartanlukija, niin silti Tunturiralli on hänelle täysin erilainen haaste. Juuri tähän peilaten Nikara ei täysin ollut vakuuttunut siitä, että pystyisi taistelemaan yleiskilpailun kuumimmassa kärjessä.

– Se riippuu ihan siitä, että miten meillä oikeasti alkaa toimimaan nuotti. Jos kaikki menee nappiin, niin kyllä vauhti riittää. Mutta ei kannata odottaa liikaa, siellä voi kuitenkin tulla niitä nuotilta tippumisia ja muita. Ne äkkiä vaikuttaa tulokseen, Nikara taustoitti perjantai-aamuna pari tuntia ennen starttia.

Vaikka Nikara onkin kilpaillut Tunturirallissa aiemminkin, niin mikäli kartanlukija tippuu nuotilta, ei silti ulkomuistista voi kaikkea paikata. Tälläiset tilanteet vaikuttaa heti tulokseen.

– Rytmitys jos menee pieleen ja alkaa tulla nuotti myöhässä, niin sitten siinä on pakko nostaa. Ei näitä pätkiä ulkoa muista, vaikka täällä on tullut ajettua. Hyvä fiilis on, mutta pieni kysymysmerkki siinä on, Nikara sanoi.

“Pimeällä vaikeutuu”

Rallin avannut vajaat 23-kilometrinen Aittajärven erikoiskoe oli kuitenkin heti alkuun Nikaran näytöstä. Saarijärveläinen täräytti pohja-ajan 1,1 sekunnin erolla ennen Yazeed Al Rajhia ja 2,8 sekunnin erolla ennen hallitsevaa SM1-luokan Suomen mestaria Juha Saloa. Toinen erikoiskoe oli Mäntyvaaran raviradalla ajettu lyhyt yleisöerikoiskoe ja siellä WRC-autoa ohjastava Al Rajhi nousi kokonaistilanteessa kärkeen, mutta ero toisena olevaan Nikaraan nähden on vain minimaalinen 0,07 sekuntia.

– Alku meni yli odotusten ja yllättävän hyvin pelasi kaikki kartturin kanssa. Pieniä myöhästymisiä nuotin luvussa, mutta ei mitään isompaa, kun noinkin hyvin pystynyt tulemaan, Nikara pohti tilannetta kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen rallin ensimmäisellä huoltotauolla.

Nikara kuitenkin ennakoi, että tilanne tulee vaikeutumaan perjantain kolmella viimeisellä erikoiskokeella, kun ajetaan pimeässä.

– Pimeällä se vaikeutuu meillä. Katsotaan nyt miten ilta menee. Auto toimii loistavasti, ei mitään ongelmia, Nikara kehui.

“Se nyt on typerää jankata sitä samaa”

Tunturirallin kahtena edellisenä vuonna voittanut ja yhteensä kuudesti rallin ykköseksi ajanut Juha Salo oli kahdella erikoiskokeella molemmilla kolmanneksi nopein.

– Ykkösellä sammutin auton muutaman kerran ihan omaa tyhmyyttäni. Hitaisiin paikkoihin yritin liian kovaa. Irtolunta, niin lukkiutui pyörät aika helposti ja sammui. Meni niissä muutama sekunti aikaa. Lukuun ottamatta sitä, niin tosi tyytyväinen olen. Auto pelaa ja menee hienosti, on helppo ajaa, Salo kommentoi.

Salo ajaa tällä kaudella uuden kartanlukijan, Jarno Ottmanin, kanssa. Yhteistyö lähti käyntiin ilman ongelmia.

– Tosi hyvin, kaikki pelaa hyvin. Jarno on ammattimies ja istunut kyydissä paljon kuitenkin, ei mitään hätää sen suhteen. Hyvin on pysynyt paperilla ja aletaan ajaa vieläkin kovempaa, niin on vielä helpompaa, Salo hymyili.

Oman ajamisen suhteen Salo haluaa parannusta tulevilla erikoiskokeilla.

– Täytyy jarrutuksia miettiä vielä vähän, ajan edelleen Mitsu-tyylillä. Se nyt on typerää jankata sitä samaa, mutta näin se vain on. Sitten kun tulee väkinäinen yritys, niin se menee siihen, että “hakkaa”, ja tää auto ei sitä tarvitse. Kun yrittää väkisin, niin siitä tulee räpellystä. Tekee yksinkertaisen asian itselleen liian vaikeaksi, Salo ruoski itseään.

Tuoko sumu illan erikoiskokeille oman lisäjännitteensä?

Sijalla neljä ja viisi yleiskilpailussa ajavat Skoda-kuljettajat Marko Mänty ja Teemu Asunmaa. Mänty on jäänyt kärjestä 9,4 sekuntia, Asunmaa 14,7 sekuntia.

– Ihan ok. Ykkösellä tultiin vähän rauhallisemmin, puhtaasti läpi ja ei mitään virheitä. Muutamissa paikoissa jarrutin liian aikaisin, sieltä tulee vähän sitä aikaeroa. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa illan pätkille. Ei mitään hätää, SM2-luokan Suomen mestaruuden vuosina 2014 ja 2015 voittanut Asunmaa kommentoi.

Mäntyvaaran raviradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella sumu haittasi katsojien näkyvyyttä. Kuljettajia sumu sen sijaan ei haittaa.

– Kyllä siellä näkee, ei mitään ongelmaa. Ykkösellä ei ollut sumua, niin kuin täällä raviradalla. Se voi olla, että illaksi tulee sumua, Asunmaa tiesi ja lisäsi, että siinä vaiheessa sumu heikentää näkyvyyttä, kun ajetaan pimeässä pitkillä valoilla.

– Sitten se vaikuttaa jo, kyllä.

Tunturirallin kolmas erikoiskoe käynnistyi kello 16.29.

Yleiskilpailun tilanne 2/10 ek:n jälkeen

1) Yazeed Al Rajhi (Ford) 13.54,8
2) Jarkko Nikara (Subaru) + 0,07
3) Juha Salo (Peugeot) + 3,5
4) Marko Mänty (Skoda) + 9,4
5) Teemu Asunmaa (Skoda) + 14,7
6) Jukka Ketomäki (Skoda) + 16,6
7) Pierre-Louis Loubet (Citroen) + 17,2
8) Hiroki Arai (Ford) + 17,5
9) Tomi Tukiainen (Ford) + 18,1
10) Jussi Vainionpää (Citroen) + 20,4

Arctic Lapland Rally 2017 aikataulu

Perjantai 27.1.

EK 3 – Sarriojärvi (35,10 km) kello 16.29
EK 4 – Hanhikoski (37,70 km) kello 17.52
EK 5 – Mäntyvaara 2 (3,50 km) kello 20.05

Yhteensä: 102,49 ek-kilometriä

Lauantai 28.1.

EK 6 – Siikakämä (42,64 km) kello 8.36
EK 7 – Kaihuavaara (27.93 km) kello 10.19
EK 8 – Mäntyvaara 3 (3,50 km) kello 12.12
EK 9 – Heinunkierto (23,05 km) kello 14.05
EK 10 – Ristilampi (52,00 km) kello 15.08

Yhteensä: 149,12 ek-kilometriä

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit