Nikaran japanilaiskartturille ensimmäinen palkintosijoitus Suomessa – “Vaikein ralli tähän mennessä”

15.3.2017 / 08:06
Sayaka Adachi lukee rallin SM-sarjassa nuotteja Jarkko Nikaralle (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jarkko Nikaran ja japanilaiskartturi Sayaka Adachin Tahkoralli Nilsiässä viime lauantaina päättyi yleiskilpailun kolmanteen sijaan. Kyseessä oli Adachille, Toyota Gazoo Racing Challenge -koulutusohjelmassa mukana olevalle kartanlukijalle, ensimmäinen kerta, kun ralli Suomessa päättyi palkintosijoitukseen.

Rallin SM-sarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, tammikuussa Rovaniemellä ja helmikuussa Mikkelissä, Jarkko Nikara ja Sayaka Adachi sijoittuivat neljänneksi. Kahdessa edellisessä osakilpailussa tekniikkamurheet olivat kiusanneet kaksikkoa, mutta nyt Tahkorallissa kilpailu eteni ilman suurempia ongelmia ja hyvä esitys toi kauden ensimmäisen palkintosijoituksen.

– Tämä oli vaikein ralli mitä olen Suomessa tähän mennessä kokenut! Tiet olivat nopeita ja kapeita, mutta mukana oli myös paljon risteyksiä ja rytminvaihdoksia, joten nuotin oikea ajoitus oli erittäin tärkeää, Adachi kommentoi rallin jälkeen, kun käsissä oli kartturiuran ensimmäinen palkinto Suomen kisoista.

Tommi Mäkinen Racingin Subarulla SM-sarjaa kiertävä Nikara kehui kartanlukijansa suoritusta Tahkorallin haastavalla reitillä.

– En usko, että olisimme pystyneet menemään enää yhtään kovempaa tässä rallissa. Kilpailu kilpailulta Sayaka alkaa päästä paremmin rytmiin kiinni ja jälleen kerran tässä rallissa hän teki erittäin hyvää työtä, Nikara arvosti.

Yksi Tahkorallin kuudesta erikoiskokeesta jäi erityisesti Adachin mieleen.

– Ehdottomasti vaikein erikoiskoe johtuen juuri risteyksistä oli neljäs erikoiskoe. Mutta onnistuimme tekemään sinne kolmanneksi nopeimman ajan ja tappiota kärkeen tuli vain yksi sekunti, joten siitä olin todella onnellinen, Adachi hehkutti.

 

Kuva: Jari Nurminen

Jarkko Nikara ja Sayaka Adachi Tahkorallissa Nilsiässä viime lauantaina (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Hänessä on potentiaalia”

Nikara ja Adachi hävisivät yleiskilpailun voittajalle Teemu Asunmaalle 14,9 sekuntia ja toiseksi ajanut Juha Salo ehti edelle 8,7 sekunnin marginaalilla. Erot ovat varsin pienet, kun ottaa huomioon Adachin kokemuksen suomalaisista ralleista, sekä Subaru Imprezan, joka on kärkikaksikon kalustoon verrattuna painavampi ja kaiken lisäksi siinä on vähemmän tehoja.

– Ajat joita he tekivät taistelussa R5-luokan autoja vastaan, oli loistava suoritus ja maalissa heidän eronsa voittajaan nähden oli melko pieni, Challenge-ohjelman kouluttaja Jouni Ampuja kommentoi.

Nikaran tavoin myös Ampuja kehui rallin jälkeen Adachin nyt nähtyä suoritusta.

– Sayaka on tehnyt todella hyvää työtä. Tottakai on joitain alueita missä voi parantaa, nuotinluvun ajoituksessa, sekä navigoinnissa siirtymäosuuksilla, mutta juuri tämän takia me tätä koulutusohjelmaa käymme läpi, Ampuja muistuttaa.

Adachi itse suhtautuu tilanteeseensa maltillisesti.

– Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa. Mutta minulla on myös parhaat mahdolliset opettajat ja tunnen, että olemme edistyneet hyvin koko ajan.

Adachi on urallaan voittanut neljä Japanin rallimestaruutta Norihiko Katsutan kartturina ja vuonna 2015 hän luki nuotteja Takamoto Katsutalle kahdessa SM-rallissa, Tampereella ja Turussa.

– On hyvin selvää, että hänessä on potentiaalia, Ampuja vakuuttaa.

Kaksi neljättä sijaa ja nyt tullut kolmas sija nostavat Nikaran SM1-luokan pisteissä sijalle kolme. Paljon rallissa urallaan nähnyt ja kokenut saarijärveläinen on tyytyväinen siihen miten talvikausi kaksikolta sujui.

– Ennen kautta odotin, että tulisi vieläkin vaikeampaa, kun miettii mistä lähtötilanteesta lähdettiin tätä tekemään uuden kartanlukijan kanssa. Siihen nähden on mennyt hyvin. Vaikka välillä on kartturi tippunut nuotilta ja välillä on nuotti tullut myöhässä, niin ollaan kuitenkin selvitty, Nikara kuvailee.

Lue myös! Nikaralle kolmas kerta toden sanoi – ”Tällä autolla hyvä suoritus” (12.3.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit