Niko Kari avasi kautensa palkintosijoituksella Espanjassa – “Kokonaisuutena en täysin tyytyväinen”

13.5.2019 / 15:04
Niko Kari nousi palkintopallille kauden avauksessa Barcelonassa (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Kari avasi Formula 3 -kautensa palkintopallijuhlilla. Viikonlopun mukava pistepotti lämmitti mieltä, mutta ei tyydyttänyt voitonjanoista suomalaista.

Niko Kari esitti väkevän ajon lauantain päälähdössä. 12. lähtöruudusta matkaan lähtenyt Trident-tallin kuljettaja ohitti alkuvaiheissa useita autoja, joista ratkaisseeksi nousi ohitus maanmies Simo Laaksosesta. Sen myötä Kari nousi kahdeksanneksi, joka oli sijoitus myös ruutulipulla. Kahdeksas sija tarjosi erinomaiset lähtökohdat sunnuntain sprinttikisaan, käännetyn lähtöjärjestyksen myötä Kari kun pääsi lähtemään matkaan paalupaikalta.

Kari teki sunnuntaina parhaansa, mutta harmittavasti kärkipaikka karkasi jo startissa, kun Jehan Daruvala pääsi puikahtamaan edelle. Kilpailun lopussa Kari joutui antautumaan vielä Juri Vipesille, kun suomalainen joutui huolehtimaan renkaistaan. Kolmas sija palautti kuitenkin Karin palkintojuhlallisuuksiin ja mukava pistepotti pitää hänet mukana sarjan kärkitaistossa.

– Tänään oli vähän hankalampi kisa vauhdillisesti. Emme vain olleet tarvittavan nopeita voittotaistoon, vain voittoja tavoitteleva Kari kertoi kisan jälkeen.

Viikonlopun 14 pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjassa kuudenteen sijaan.

– Nämä ovat kuitenkin tärkeitä pisteitä ja olen toki tyytyväinen pääsystä palkintopallille. Mutta kokonaisuutena en ole täysin tyytyväinen viikonloppuun. Nyt meidän täytyy tutkia, miten voisimme olla nopeampia seuraavissa kisoissa, Kari sanoi.

Formula 3 -kausi jatkuu kesäkuussa Ranskassa, Paul Ricardin radalla. Kari tietää yhden osa-alueen, josta täytyy löytyä petrattavaa.

– Aika-ajoissa minun täytyy olla korkeammalla. En voi antaa paljon tasoitusta muille lauantain kisaan, Kari päätti.

Teksti: Niko Karin tiedote


Facebook kommentit