MOTORSPORT

Niko Kari kartutti pistetiliään Monzassa – “Vauhtia löytyi, se on rohkaisevaa”

Niko Kari kartutti pistetiliään formuloiden GP3-sarjan Italian kisaviikonloppuna legendaarisella Monzan radalla. Vauhtia löytyi, mutta epäonni ja kilpakumppanin tunarointi veivät huippusijan.

Niko Karin vauhti oli syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Italian Monzassa kunnossa. Aika-ajoissa sijoituksena oli kymmenes lähtöruutu, mutta viimeinen kierros meni pilalle toisen auton hidastellessa edessä. Muuten lähtöpaikka olisi ollut korkeampi. Lauantain kilpailussa Karin rasitteena oli viiden sekunnin aikasakko, joka syntyi kisan alussa tuomariston katsoessa Karin hyötyneen leveäksiajosta.

Kari joutui ajamaan mutkassa leveäksi väistäessään toista kilpakumppania tilan loppuessa kesken. Lopputuloksissa Kari oli kymmenes, saaden yhden pisteen. Sunnuntaina Kari lähti startissa liikkeelle hienosti. Avausmutkasta ulos kiihdytettäessä sijoituksia oli jo poimittu muutama, mutta sitten kilpakumppani käänsi autonsa äkkinäisesti Karin eteen vieden suomalaisen etusiiven mennessään.

Varikkokäynti pudotti Karin kauas pois pistesijoilta, mutta tulosluettelossa tietään ylöspäin raivatessaan suomalaislupaus osoitti vauhtia löytyvän. Matka loppui kuitenkin kesken, eikä hieno nousu sijalle 12. tuonut lisäpisteitä.

– Nyt oli huonoa tuuria muiden autojen kanssa. Ei ole oma syy, että sijoitukset olivat mitä olivat. Vauhtia löytyi ja se on rohkaisevaa, Kari kommentoi kisojen jälkeen.

Seuraavaksi GP3-sarja kisaa Venäjällä syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Sotshin rata on itselleni mieleinen, pidän siellä ajamisesta. Monza lupasi paljon, Kari päätti.

Teksti: Niko Karin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com