Niko Kari päätti kautensa onnistuneisiin testeihin – “Hyvä fiilis jäi”

10.12.2018 / 20:13
Niko Kari (Kuva: GP3 Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna niin Formula 2:ssa, kuin GP3:ssakin kilpaillut Niko Kari päätti kilpailukautensa Abu Dhabissa ajettuihin GP3-testeihin marraskuun viimeisellä viikolla.

Samalla Abu Dhabin radalla, missä ajettiin Formula 1:n MM-sarjan, sekä Formula 2:n kauden viimeiset osakilpailut, Formula 2:ssa kauden kolmannen ja neljännen kilpailulähtönsä ajanut Niko Kari ei suinkaan suunnannut kilpailujen jälkeen pienelle joululomalle, vaan hän hyppäsi vielä uudelleen kilpa-auton rattiin. GP3-sarjan testeissä suomalainen ohjasti Trident-tallin ajokkia erinomaisin tuloksin.

Ensimmäisenä testipäivänä torstaina Kari löysi välittömästi tuntuman uuteen autoonsa valjastaen ajotaitonsa komeaan suoritukseen. Läpi päivän ja muuttuneiden olosuhteiden Kari oli koko ajan kärkiautojen joukossa, pitäen suurimman osan ajasta nopeinta kierrosaikaa hallussaan. Viimeisellä tunnilla Kari täräytti parhaan kierroksensa, kello pysähtyi aikaan 1.53,890, joka oli yli puoli sekuntia toiseksi nopeimman ajan ajanutta Jehan Daruvalaa nopeampi.

– Kierros onnistui nappiin. Auto tuntui hyvältä ja sitä oli miellyttävä kuljettaa. Kaikki onnistui läpi päivän, Kari kommentoi.

Karin upea vire säilyi myös toisena testipäivänä, kun suomalaiskuljettaja piti edellispäivän tapaan nopeinta vauhtia myös perjantaina. Kari ajoi koko kuljettajajoukon parhaan kierrosajan aamupäivän sessiossa. Parhaimmillaan kello pysähtyi aikaan 1.54,683.

Iltapäivällä Kari keskittyi keräämään enemmän kierroksia vyölleen, mutta vauhti oli silti kohdillaan. Tuloksena oli iltapäivän ajosession kahdeksanneksi nopein aika. Kukaan ei kuitenkaan päässyt lähellekään Karin aamupäivän kärkiaikaa, joten suomalaisen nimi komeili eilisen tapaan tuloslistan kärjessä testipäivän osalta.

Testien pakettiin laittamisen myötä Kari pääsee viettämään lyhyttä talvilomaa ajamisesta. Hinku takaisin kilpailuihin on kuitenkin kova. Testeissä nähty vauhti kertoo miehen kiistattomasta potentiaalista ja lahjakkuudesta.

– Hyvät testit oli ja hyvä fiilis näistä päivistä jäi. Ensimmäisen testipäivän aamuna piti hetki totutella GP3-autoon Formula 2 -kilpurin jälkeen, mutta nopeasti sitä löysi oikean rytmin. Testasimme erilaisia asioita ja vauhti parani koko ajan, Kari hehkutti kaksipäiväisen testin jälkeen.

Vaikka edessä onkin pieni ajotauko, ei Kari siirry lomatilaan. Edessä on paluu armeijan harmaisiin.

– Pistetään punkka ja pinkka kuntoon. Katsellaan myös rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kari vastasi arvoituksellisesti.

Niko Karin kausi 2018

Formula 2 (MP Motorsport) 4 kilpailua, 0 pistettä, paras sijoitus 15.
GP3 (MP Motorsport) 14 kilpailua, 6 pistettä, paras sijoitus 6.

Teksti: Niko Karin tiedote


Facebook kommentit