Niko Karilla rengashuolia Unkarissa – “Vauhti tippui totaalisesti, tyhmä virhe”

5.8.2019 / 10:03
Niko Kari on Formula 3 -sarjan pisteissä nyt sijalla 13. (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Karille Formula 3:n Unkarin kilpailuviikonloppu oli muutamaa kierrosta vaille liian pitkä. Jos lauantain kisan päätöshetket olisivat sujuneet hiukan eri tavalla, olisivat palkintojuhlallisuudet ja mukavat sarjapisteet olleet täysin otettavissa.

Niko Kari osoitti olevansa sanojensa mittainen mies aika-ajoissa. Puheet vauhdin löytämisestä ja tulostason petraamisesta eivät jääneet turhiksi, viides lähtöruutu nopeimpana Trident-kuskina oli kova osoitus kyvyistä. Hyvä lähtösija petasi aina hyviä startteja ottavalle suomalaiselle erinomaiset asetelmat kilpailuun.

Hyvin tälläkin kertaa liikkeelle ampaissut Kari taisteli erinomaisesti kisan kärkipaikoilla. Kun matkaa maaliin oli vain muutama kierros, eteni suomalainen letkassa kolmantena. Sitten iskivät kuitenkin ongelmat.

– Yhtäkkiä vasen eturengas kului hurjasti. Tein sen vuoksi yhden lukkojarrutuksen ja sen jälkeen vauhti tippui totaalisesti. Se oli tyhmä virhe, Kari manasi.

Kun auto ei käänny mutkiin, näkyi se karulla tavalla kierrosajoissa. Vain muutamassa kierroksessa unelma “podiumista” tai edes pisteistä vaihtui sijaan kaukana hyvien sijojen ulkopuolelle. Samalla se asetti Karin eteen todella korkean esteen myös sunnuntain kilpailuun. Vaikka Kari ajoikin sprinttikisassa ongelmitta esittäen jälleen hienoja ohituksia, ei se pistetiliä lihottanut.

– Vähän huono fiilis jäi tästä viikonlopusta. Aika-ajoissa tuli hyvä onnistuminen, mutta rengasongelma harmittaa. Nyt pitää löytää syy, miksi renkaat eivät kestäneet tässä kilpailussa. Ei auta kuin analysoida ja mennä eteenpäin, Kari totesi.

Formula 3 -sarja siirtyy pienelle kesätauolle. Kausi jatkuu elo- ja syyskuun taitteessa legendaarisella Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa.

Teksti: Niko Karin tiedote


Facebook kommentit