Niko Karille rangaistus sunnuntain kilpailuun – “Ajoi 50 metriä väärään suuntaan”

20.3.2022 / 10:17
Niko Kari kilpailee Jenzer Motorsport -tiimissä (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Karin lähtökohdat FIA Formula 3 -sarjan Bahrainin sunnuntain kilpailuun vaikeutuivat entisestään, kun Jenzer Motorsport -tiimin kuljettajalle mätkäistiin lähtöruuturangaistus.

Lauantaina ajetussa Bahrainin viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä Niko Kari ehti nousta 25. lähtöruudusta aina sijalle 18. asti, kunnes kilpakumppani törmäili Karin auton takarenkaaseen sillä seurauksella, että rengas hajosi. Kari nilkutti varikolle, rengas vaihdettiin, ja Karin kilpailu pääsi jatkumaan, mutta sijoitus ruutulipulla oli vasta 26.

Jos oli Karille kauden avauskilpailu vaikea, niin vaikeudet saivat jatkoa vielä kilpailun jälkeenkin, kun Karille tuomittiin lähtöruuturangaistus sunnuntain kilpailuun.

– Ohitettuaan ruutulipun kilpailun jälkeen, Kari ajoi oheisluokkien varikolle vievän tien ohi. Kun hän huomasi virheensä, suomalaiskuljettaja käänsi autonsa ja ajoi 50 metriä väärään suuntaan, mikä on säännöissä kiellettyä, FIA:n tiedotteessa taustoitettiin rangaistuksen syytä.

Kari olisi startannut sunnuntain kilpailuun 25. lähtöruudusta, mutta rangaistuksen myötä hänen kilpailunsa käynnistyy 29. lähtöruudusta. Sunnuntain kilpailulähtö käynnistyy Suomen aikaa kello 10.45.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit