Niko Karille uusi päätukija, ura jatkuu – “Nyt laitetaan homma rokkaamaan”

18.1.2019 / 08:29
Niko Kari (Kuva: GP3 Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Pienemmissä formulaluokissa uraansa rakentavan ja Formula 1:n MM-sarjaan tähtäävän Niko Karin ura jatkuu myös kaudella 2019. Aiemmin viime viikolla uutisoitiin laajalti Karin päätukijana toimineen Wihurin vetäytymisestä, mutta nyt lahjakkaan rattitaiturin taustoista saatiin hyviä uutisia uuden päätukijan myötä.

Niko Kari, 19, kilpaili suurimman osan viime kaudesta GP3:ssa, mutta loppukauden Formula 2:ssa. Kausi oli Karille vaikea, epäonni riivasi ja huipputulokset jäivät tekemättä. Uuden vuoden alkupuolella suomalaisyhtiö Wihuri, Karin päätukija, ilmoitti lopettavansa Karin tukemisen. Wihurin kommentit Karin otteista olivat suorat ja tylyt.

– Kari ei ole onnistunut ollenkaan, se on mennyt vähän hukkaan se homma. Katsoimme, että ei ole syytä jatkaa, Wihurin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri täräytti MTV Urheilun haastattelussa.

Viikko noiden Wihurin kommenttien jälkeen Karin tiedote kertoo tausta-asioiden edenneen oikeaan suuntaan ja uuden päätukijan myötä kauden 2019 ajot on nyt turvattu. Ura siis jatkuu.

– Olen erittäin tyytyväinen kauden 2019 pakettiin. Pääsen keskittymään tulevaan kauteen todella hyvillä fiiliksillä. Nyt laitetaan homma rokkaamaan, Kari vakuuttaa.

Tiedotteen mukaan Karin kauden 2019 kuvioista tullaan tiedottamaan myöhemmin. Uuden päätukijan nimi kuitenkin mainittiin ja hän on teollisuusneuvos Veikko Lesonen, 62. Lesonen on vakuuttunut siitä, että Karilla on edelleen potentiaalia nousta tulevaisuudessa kuljettajaksi autourheilun kuninkuusluokkaan, Formula 1:n MM-sarjaan.

– Karin tekemisestä huokuu yrittäjähenkisyys ja periksiantamaton asenne ja se miellyttää minua. Kyse on pitkäjänteisestä projektista, eikä takaiskujen osuessa kohdalle tule luovuttaa. Silloin vasta tukea tarvitaankin, kun kohdalle osuu heikko kausi, Lesonen korostaa.

Lesonen on oululainen yrittäjä ja perustamansa Head Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on tällä hetkellä mukana myös muun muassa Head Recycle System ja Proventia nimisissä yrityksissä. Lesonen on aiemminkin tukenut aktiivisesti lukuisia nuoria urheilijoita sekä yksityishenkilönä, että perustamansa säätiön kautta.

Niko Kari, 19

Syntynyt 6.10.1999 Hyvinkäällä, asuu nykyisin Tuusulassa
Aloitti autourheilun kartingin parissa vuonna 2009
Vuoden karting-kuljettaja 2013 ja 2014
SMP Formula 4 -sarjan mestari 2015, 21 osakilpailussa 19 palkintosijoitusta
Mukana Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelmassa 2015-2017
Vuosina 2016-2018 GP3, yksi osakilpailuvoitto ja kaksi palkintosijoitusta
Debytoi Formula 2:n ratissa kaudella 2018, neljä kilpailulähtöä (ei pisteitä)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit