Niko Karin uralle uusi suunta, edessä hyppäys urheiluautoihin – “Innoissaan avaukseen”

15.7.2020 / 11:42
ELMS-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Ranskassa (Kuva: Eurointernational).

[ A- ] / [ A+ ]

Viisi edellistä kautta pikkuformuloilla kilpaillut Niko Kari ottaa uuden suunnan urallaan, kun tuusulalainen kilpailee tänä vuonna urheiluautojen European Le Mans -sarjassa.

Niko Karin, 20, oli alunperin tarkoitus tänä vuonna kilpailla FIA:n Formula 3 -sarjassa tshekkiläisen Charouz Racing System -tiimin väreissä, mutta vain pari päivää ennen kauden avausosakilpailua Itävallan Red Bull Ringillä Kari sai tylyn viestin tiimijohdolta: suomalaiskuljettajan palveluksia ei tänä vuonna tarvita.

– Tilanne on juuri nyt sekava. Minulla oli voimassa oleva kuljettajasopimus koko kaudesta ja olin valmistautunut kauden alkuun huolellisesti. Emme vielä tiedä mitä tuleman pitää, mutta varmuudella tänä viikonloppuna en ole viivalla mukana, Kari kommentoi tiedotteessaan pari viikkoa sitten.

Kauan ei Kari kuitenkaan ehtinyt olla työttömänä, kun tuusulalaiselle tarjottiin jo uutta haastetta, hyppäystä pikkuformuloista urheiluautojen maailmaan ja European Le Mans -sarjaan.

– Tämä on uusi, mutta supersiistin oloinen maailma! Auto on vaikuttava laite, mutta kevyeen formula-autoon tottuneelle kestää hetki päästä sinuiksi korkeamman painon ja sen myötä erilaisen ajotekniikan kanssa. Hyvin tuo istui kuitenkin käteen heti ensimmäisessä vedossa. Vauhtia tulee lisää, kunhan saan lisää kilometrejä alle, Kari kommentoi tuoreeltaan ensimmäisen testin jälkeen.

European Le Mans -sarjassa kilpaillaan tänä vuonna viisi osakilpailua ja niistä ensimmäinen on vuorossa jo tulevana viikonloppuna Ranskassa, Le Castelletin radalla. Siitä kausi jatkuu Belgian Span, Espanjan Barcelonan ja Italian Monzan kautta Portugalin Portimaossa 1. marraskuuta ajettavaan viimeiseen osakilpailuun.

Kari kilpailee LMP3-luokassa italialaisen Eurointernational-tiimin, luokan hallitsevan mestarin, kalustolla. Kilpailujen kesto on neljä tuntia ja jokaiseen autokuntaan kuuluu kolme kuljettajaa. Kari jakaa ajovuorot englantilaisen Leonard Hoogenboomin, sekä brasilialaisen Tommy Erdosin kanssa.

– Aivan oma maailmansa on sitten pitkät kisat, ne ovat kuusi-seitsemän kertaa pidempiä kuin F3-luokassa. Kisataktiikkaa pitää miettiä pitkälle eteenpäin ja lisäksi on vielä kuskinvaihdot kisan aikana. Uutta siis riittää ja melko kylmiltään, mutta innoissaan menen avauskisaan, Kari hehkuttaa.

European Le Mans kilpailukalenteri 2020

19.07. Le Castellet, Ranska
09.08. Spa-Francorchamps, Belgia
29.08. Barcelona, Espanja
11.10. Monza, Italia
01.11. Portimao, Portugali

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit