Niko Mäkinen uuden moottorin siivittämänä pistejahtiin – “Vauhti riittää jopa voittoon”

31.8.2018 / 21:36
Niko Mäkinen lähtee Sastamalan SM-ralliin uuden moottorin voimin (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Mäkinen on rallin SM-sarjassa SM3-luokassa neljäntenä, kun kauden huipennus lähestyy. Jäljellä on kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen ajetaan tänä viikonloppuna Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. Kausi päättyy Turkuun syyskuun lopussa.

Ford Motorcraft Rally Teamissa ajavan Niko Mäkisen kausi on ollut kaksijakoinen. Talvella suihkuteltiin kuohuvaa kisasta toiseen, keväällä Kouvolassa tuli keskeytys tekniikkavikaan ja Pohjanmaa Rallissa meno oli vaisua. Syy vauhdin puutteeseen selvisi kilpailun jälkeen.

– Kotikisassa saatiin usealta tutulta viestiä reitin varrelta, että auto kuulostaa jotenkin laimealta. Loppupuoliskolla huomattiin, että auto alkaa hyytymään, huohotinsäiliöstä tulevasta letkusta nousee höyryä ja todettiin, että moottori taitaa olla selvä. Toivottiin parasta ja kesti se maaliin asti, Mäkinen kertaa.

Uusi moottori valmistui hyvissä ajoin ennen kauden toiseksi viimeistä SM-rallia ja testeissä nousi taas hymy kasvoille.

– Kilpailun (Seinäjoki) jälkeen napattiin heti huoltomiehen, Heikkilän Villen, kanssa kone irti ja vietiin se purettavaksi. Siellä paljastui, että lohko ja kansi olivat entisiä. Ei auttanut kuin alkaa tekemään uutta moottoria. Toisaalta huojentavaa oli tieto siitä, ettei huono vauhti kisassa ollut täysin ratin ja penkin välissä. Viime sunnuntaina käytiin kokeilemassa ensi repäisyt uudella moottorilla ja vaikka keli oli märkä ja raskas, huomasi eron heti. Auto vetää taas niin kuin pitää ja ajo maistui jälleen hyvältä, Mäkinen iloitsee.

Huittisten ja Sastamalan ympäristön tiestö on Mäkiselle kaukaisesti tuttua.

– Viimeksi olen noilla “huudeilla” ollut 2016, kun ajoin ensimmäistä oppikautta SM3-luokassa Fiestan vanhemmalla versiolla. Sieltä ei oikeastaan muuta mieleen jäänyt kuin yksi tosi pitkä ja vauhdikas sladi.

Koko alkukauden SM3-luokan mitalisijoilla keikkunut Mäkinen toivoo palaavansa kolmen joukkoon.

– Lähdetään ajamaan omalla puhtaalla ajolla palkintokorokkeelle. Tiedän, että kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, vauhti riittää jopa voittoon. Eväät siihen on. Perjantaina laitetaan nuotit kuntoon, lauantaina syödään aamupuurot, pestään hampaat ja vedetään rennolla fiiliksellä pirun kovaa, Mäkinen päätti.

Teksti: Puistohulmi Racingin tiedote


Facebook kommentit