Niko Mäkiselle uusi kokenut kartanlukija – “Uskon, että tulee erittäin hyvä yhteistyö”

5.1.2018 / 13:25
Niko Mäkinen ja Jarno Ottman kilpailevat kaudella 2018 SM3-luokassa (Kuva: Toni Lönnroos).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM3-luokan loppupisteissä viime vuonna seitsemänneksi sijoittunut Niko Mäkinen lähtee alkavaan kilpailukauteen uuden kartanlukijan kanssa. Mäkiselle nuotteja tänä vuonna lukee Jarno Ottman.

Jo lähes 20 vuoden ajan kartanlukijan tehtävissä rallin parissa viihtynyt kokenut Jarno Ottman toimi viime kaudella rallin 10-kertaisen Suomen mestarin Juha Salon kartanlukijana. Aiemmin Ottman on lukenut nuotteja mm. Joonas Soilulle, Tapio Suomiselle, Joni Nikolle, sekä Jarkko Nikaralle. Jo vuosi sitten Ottman oli siirtymässä sivuun aktiivisemmasta kilpailutoiminnasta, mutta silloin Salon puhelu toi muutoksen suunnitelmiin.

Tällä kertaa sen puhelun teki nuori rallilupaus Laihialta, Niko Mäkinen, 19.

– Tarkoitukseni oli jättäytyä sivummalle aktiivisesta kartturoinnista, käydä vain silloin tällöin jonkun kyydissä valikoituja kisoja kiertämässä, mutta kun Niko otti yhteyttä, niin pyysin häneltä pientä aikalisää ajatusteni selvittämiseen. Parin päivän aikana mieli kirkastui ja huomasin, että alan innostua ajatuksesta, joten puhelin käteen ja soitto Nikolle. Siinä sinetöitiin tulevan kauden yhteistyö, Ottman taustoittaa yhteistyön alkuvaiheita Puistohulmi Racingin tiedotteessa.

Mäkinen jatkaa tänä vuonna kilpailemista rallin SM-sarjassa SM3-luokassa, missä viime kauden loppusijoitus pisteissä oli seitsemäs. Kalusto on sama kuin viime kaudellakin, Ford Fiesta R2T, ja kalusto, sekä ajopuvut ovat edelleen Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä.

– Katsoin Nikon ajamista, keskustelin tiimin kanssa ja nyt ollaan täynnä virtaa valmistautumassa alkavaan kauteen. Mukava lähteä nuoren ja nälkäisen kaverin kyytiin. Uskon, että pystyn antamaan Nikolle myös vinkkejä ja opastusta, joten tästä tehdään hyvä kausi, Ottman sanoo.

“Tuntuu, että ajaisi ihan eri autolla kuin viime kaudella”

Mäkisen kartanlukijana viime kaudella toimi Antti Haapala. Tämän kaksikon yhteistyö jäi nyt siis toistaiseksi yhden kauden mittaiseksi.

– Kävin läpi erinäisiä vaihtoehtoja kuka Antin paikan täyttäisi ja tulin siihen tulokseen, että haluan vierelleni kartturin jolla on kokemusta ja joka pystyisi tuoda ajamiseen lisää vauhtia omalla osaamisellaan. Sitten tuli mieleen Jarno. Soiteltiin ja melko nopeasti päästiin sopimukseen ensi kaudesta. Jarno sanoi katsoneensa “in-carejani” ja hänellä oli ainakin nuottiin jotain ehdotuksia miten helpottaa ja yksinkertaistaa sitä. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta uskon, että tästä tulee erittäin hyvä yhteistyö, Mäkinen kommentoi.

Rallin SM-sarja käynnistyy Rovaniemellä tammikuun viimeisenä viikonloppuna, mutta sitä ennen Mäkinen ja Ottman kilpailevat loppiaisena Pohjanmaan pohjoisilla lakeuksilla ajettavassa Piippola-rallissa.

– Nyt ollaan ottamassa tuntumaa autoon ja hiomassa yhteistä säveltä. Moottoriin on saatu uutta raikkautta ja tuntuu, että ajaisi ihan eri autolla kuin viime kaudella, niin pirteältä laite tuntuu. Jarno on jo antanut muutamia vinkkejä ajamiseen, joten katsellaan yhdessä millaisia nuotteja vihkoon raapustellaan, Mäkinen päätti.

Lue myös!

Mielessä kävi jo lopettaminen, mutta yksi puhelu muutti kaiken (19.5.2017)
Juha Salolle uusi kartanlukija (29.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit