Niko Mäkisen SM-kausi päättyi isoon pettymykseen – “Kävelin pimeässä metsässä toista tuntia”

11.10.2018 / 12:11
Niko Mäkinen Metsämäen raviradalla Turussa (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan päätöskilpailuun SM3-luokan pronssipaikalta startannut Niko Mäkinen koki rajun pettymyksen, kun laihialainen joutui keskeyttämään kilpailun toisella erikoiskokeella eturenkaan taituttua auton alle.

SM-mitalihaaveet vaihtuivat syksyisen koleassa metsässä tarpomiseen.

– En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, mikä siinä tilanteessa oli. Mitali oli niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Suuri pettymyshän tämä oli koko tiimille, kun kovasti tehtiin hommia, että se mitali sieltä haetaan. Mutta valitettavasti nyt kävi näin. Kävelin pimeässä metsässä toista tuntia edestakaisin, manasin ja mietin, Mäkinen kertasi perjantai-illan tuntojaan.

Kilpailu käynnistyi Metsämäen raviradan lyhyellä yleisöerikoiskokeella, jonka jälkeen ajettiin vielä kaksi metsätaivalta.

– Fiilis oli pirun hyvä ennen kisaa, eikä raviradalle otettu mitään painetta, vaan ajettiin se rauhassa läpi ettei töpeksitä. Kakkoselta ralli vasta kunnolla alkaisi. Se pätkä tuli ihan hyvin kunnes yhtäkkiä kuului kauhea pamahdus. Mietin, että mitä tapahtuu ja samassa taittui rengas alle. Lähes uusi jarrulevy räjähti ja meni ilmeisesti jonnekin väliin, mikä rikkoi alapallonivelen ja pyörä taittui alle.

Mäkinen joutui lähtemään pettyneenä kotimatkalle ennen kuin ralli ehti kunnolla edes alkaa. Kauteen mahtui alussa paljon hyvää, loppua kohden epäonni otti suurempaa roolia. Nyt on aika kiittää ja kääntää katseet kohti tulevaa kautta.

– Jarno Ottman tuli kartturiksi tälle kaudelle, ensimmäiset kiitokset lähtevät hänelle. Jarno toi mukanaan kokemusta, oppia ja vauhdin millä vielä voitetaan. Meidän tiimi teki valtavan työn, henki pysyi yhtenäisenä loppuun asti ja taukobanaanit oli aina hankittu. Yhteistyökumppanit, uudet ja vanhat, olivat mukana tukemassa meidän matkaa. Isä on jaksanut kannustaa ja koko perhe on antanut tukensa. Kiitos, Mäkinen päätti.

Teksti: Puistohulmi Racingin tiedote


Facebook kommentit