Niko Mäkisen Tahkorallista tekniikkamurheiden sävyttämä – “Ei tässä päätä pensaaseen työnnetä”

14.3.2017 / 12:15
Oikkuileva turbo ei tapa komeita ajolinjoja mutkissa, mutta ajassa se toki näkyy (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime lauantaina Nilsiässä upeassa talvisessa kelissä, mutta Niko Mäkinen ja kartturi Antti Haapala eivät auringonpaisteesta ehtineet nauttimaan. Siitä piti huolen Ford Fiestan oikkuileva turbo. Kuljettajaparin verenpaineet nousivat sitä mukaa, kun ahtopaineet laskivat.

Niko Mäkinen ajoi Tahkorallissa SM3-luokassa lopulta sijalle 10. ja oli kilpailun jälkeen pettynyt.

– Testissä kaikki oli hyvin, auto pelasi ja lähdettiin nilkka suorana ykköspätkälle. Maalissa katsottiin aikaa ja ihmeteltiin, että nyt menevät muut hemmetin lujaa tai itse olen unohtanut miten ajetaan kilpaa. Kyselin jo Antilta peiliä lainaksi. Aika nopeasti toki huomattiin, ettei autossa ole aivan kaikki kohdallaan ja kun päästiin isommalle baanalle, niin tajuttiin ettei tämä laite oikein jaksa vetää, Mäkinen kommentoi.

Kilpailussa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta ja ensimmäisellä Mäkinen oli yhdeksäs. Sijoitukset pysyivät samoilla paikkeilla rallin loppuun saakka ja maalissa Mäkinen näki jo asian valoisatkin puolet.

– Vielä viimeisellä pätkällä auto alkoi jostain syystä pätkimään, liekö turbon vähäinen osanotto kisaan tehnyt jotain muutakin hallaa, mutta nyt päästään tutkimaan rauhassa koko auto läpi. Plussan puolelle voidaan merkata se, että päästiin maaliin, kilpailu oli upeasti järjestetty ja saatiin joitain pisteitä raavittua kasaan. Ei tässä päätä pensaaseen työnnetä, vaan laitetaan auto iskuun ja ladataan täydellä höyryllä seuraavassa kisassa, Mäkinen päätti.

Lähde: Puistohulmi Racingin tiedote


Facebook kommentit