Niskanen taisteli Kiinan kuumuudessa kolmanneksi – “Sykkeet tunti kisan jälkeenkin 150”

25.6.2019 / 06:13
Elias Niskanen kilpailee Aasian Formula Renault -sarjassa (Kuva: Galen Chan).

[ A- ] / [ A+ ]

Aasian Formula Renault -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajettiin Zhuhain radalla Kiinassa. Suomalaisessa PS Racing -tiimissä kilpailevalta Elias Niskaselta kilpailuviikonloppu sujui mallikkaasti, vaikka edellisen osakilpailun pettymys olikin vielä tuoreessa muistissa.

Aika-ajossa Elias Niskasella, 19, oli kuitenkin oman ajonsa kanssa vielä hieman hakemista ja siitä tuloksena neljäs lähtöruutu viikonlopun molempiin kisastartteihin.

– En ehkä aivan nopeimmilla kierroksilla luottanut autoon. Oli ihan hirveesti pitoa, olisi pitänyt vaan mennä kovempaa ja luottaa autoon, niin tulos voisi olla parempi. Meni omaan piikkiin, Niskanen manasi.

Viikonlopun ensimmäisessä startissa lauantaina oli rengastaktiikat isossa roolissa. Suomalaistiimi oli luottavainen sunnuntain sääennusteen suhteen, joten alle laitettiin aika-ajossa käytetyt renkaat. Toiseen starttiin olisi tämän vuoksi käytössä uusi sarja renkaita.

– Lähdettiin aika-ajossa käytetyillä renkailla, kun muut laittoi uudet kumit alle. Vähän se jossain vaiheessa näytti, että sadetta olisi tulossa ja pikku riski siinä oli, Niskanen myönsi.

Vanhoilla renkailla kärjen perässä pysyminen oli haastavaa, mutta turva-auton tulo radalle muutti tilannetta hetkellisesti.

– Kaverit vähän karkasi alussa, mutta “safetycarin” tullessa radalle oli mielessä, että voisin hyökätä uudesta startista eteenpäin. Startissa kuitenkin vähän nukuin ja se meni omaan piikkiin, hävisin siinä ihan hitosti aikaa. Lopussa tiesin, että takaa tullaan kovaa, mutta sain kuitenkin pidettyä paikan loppuun asti, Niskanen kertasi.

Avauskisasta siis plakkariin tuli lähtöpaikan mukainen neljäs sija. Voittoon ajoi Joey Alders ennen Sandro Tavartkiladzea ja kolmanneksi tullutta Bruno Carneiroa.

Kisaviikonlopun toisessa startissa Niskanen onnistui nousemaan heti kolmannelle sijalle. Uudet renkaat näytti tekevän paremmin hommia, kun kilpakumppaneiden käytetyt. Vahvan alun jälkeen Niskanen juuttui kuitenkin Alderisin ja Carneiron taakse, eikä ohitusyritykset tässä vaiheessa purreet.

– Siinä, kun kärkikasikko rupesi taistelemaan, niin yritin heti päästä Aldersin ohi, mutta se oli vähän heikko yritys. Jarrutus olisi pitänyt viedä myöhempään, niin silloin olisi kakkossija ehkä irronnut. Oikeastaan loppukisa ajettiin sitten siinä perässä, Niskanen harmitteli.

“Kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen”

Kilpailun loppupuoliskolla Niskanen sai kuitenkin vielä mahdollisuuden parannella sijoitusta. Turva-auton tullessa radalle oli jälleen uuden startin aika.

– “Safetycar” kun tuli, niin tiesin, että mulla on paremmat renkaat kun muilla. Koitin hyökätä, mutta taas hävisin lähdössä pari sekuntia. Täytyisi vaan itse olla enemmän hereillä noissa “safetycarin” lähdöissä. Siinä olisi ollut sauma haastaa molempia edessä olevia kavereita, Niskanen arvioi.

Turva-auto saatiin radalle vielä aivan kilpailun viimeisillä kierroksilla, mutta harmillisesti ruutulippu heilahti jo ennen turva-auton poistumista. Voittoon ajoi lopulta Carneiro ja toisen sijan nappasi Alders. Kolmas sija on kuitenkin kuumissa ja haastavissa olosuhteissa varsin mainio suoritus, eikä Zhuhain rata ei ole ollut koskaan se helpoin Niskaselle.

– Kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen, aika lailla maksimi mitä itse pystyy tekemään. Tottakai vieläkin harmittaa sen ensimmäisen kisaviikonlopun tekninen vika mikä vei varman voiton, mutta niitä sattuu kaikille. Zuhai ei itselle ehkä ole se radoista parhain, ei istu käteen ihan parhaalla tavalla. Varsinkin jarrutuspaikkojen kanssa on ollut täällä vähän ongelmia ja se vaikuttaa toki kelloon aika paljon, kuopiolainen korosti.

Lämpöasteet nousivat parhaimmillaan viikonlopun aikana lähelle 40 astetta, joten myös hyvä fyysinen kunto, sekä onnistunut tankkaus on näissä starteissa erittäin tärkeässä osassa.

– Sunnuntain kisa oli kyllä urani raskain tähän mennessä! Siinä viimeisillä kierroksilla kun ajettiin turva-auton perässä, niin sitä oikeestaan jo vähän toivoi, että voisi kisa loppuakin jo. Hapotti aika paljon, mutta tämä johtui kyllä aika pitkälti tankkauksesta, se epäonnistui aamulla nimittäin aika pahasti, Niskanen paljasti.

Myös salibandya pelaava Niskanen on tottunut elämänsä aikana fyysisiin rasituksiin, mutta kokonainen salibandyottelu ei ole tässä tapauksessa edes verrattavissa näin hiostavaan kisaviikonloppuun.

– Jos vertaa salibandymatsiin, niin tällainen yksi kisa on varmaan sama kun pelaisi kolme kokonaista peliä putkeen. Sykkeet on vielä tunti kisan jälkeenkin 150 paikkeilla ja koko ukko tärisee, Niskanen naurahtaa.

Nyt on kuitenkin hetki aikaa hengähtää ennen seuraavaa kilpailua, joka ajetaan Tianjinin satamakaupungissa Kiinassa 12.-14. heinäkuuta. Kahden viikonlopun ja neljän osakilpailun jälkeen Niskanen on sarjapisteissä neljännellä sijalla, mutta matkaa kärkeen on vain 21 pistettä. Kautta on jäljellä vielä yhteensä kuusi kilpailulähtöä.

Pistetilanne 4/10 osakilpailua

1) Sandro Tavartkiladze (GEO) 88
2) Joey Alders (NED) 80
3) Bruno Carneiro (BRA) 74
4) Elias Niskanen 67
5) Ni Weiliang (SIN) 52

Teksti: Taneli Niinimäki, PS Racingin tiedotus


Facebook kommentit