Nissan esittelee uuden sähköformulansa Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa

14.2.2018 / 08:12
Nissanin sähköautolähettiläs Margot Robbie ja Nissan Leaf -sähköauto (Kuva: Nissan).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime syksynä japanilainen autonvalmistaja Nissan ilmoitti, että se liittyy mukaan sähköformuloiden Formula E -sarjaan kaudella 2018-2019. Nissanin uuden sähköformulan ensiesittely tulee tapahtumaan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä Sveitsissä maaliskuussa.

Nissan on lähdössä mukaan sähköformuloiden Formula E -sarjaan ensimmäisenä japanilaisena autonvalmistajana. Sen debyytti tässä suosiotaan koko ajan kasvattavassa autourheilusarjassa tulee tapahtumaan loppuvuodesta, kun sarjan historian viides kausi (2018-2019) polkaistaan käyntiin.

Nissanin sähköformulaprojektista ei ole talven aikana juurikaan tietoja julkisuuteen tullut, ei kaluston, eikä kuljettajakokoonpanon osalta. Nyt kuitenkin tiedetään se, että Nissan tulee esittelemään uuden sähköformulansa ensimmäistä kertaa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä Sveitsissä 6. maaliskuuta. Asian julkisti Nissanin sähköautolähettiläs Margot Robbie aiemmin tällä viikolla Nissanin Facebook-livelähetyksessä.

Nissanin mukaantulon myötä Formula E -sarjassa erinomaista menestystä saavuttanut ranskalainen Renault on jäämässä pois sarjasta keskittyen jatkossa enemmän Formula 1:n MM-sarjaan. Renault ja Nissan ovat osa samaa moottoriurheiluyksikköä. Nissan on jo pitkään ollut yksi sähköautomarkkinoiden hallitsijoita maailmassa ja sen mallistosta Nissan Leaf on maailman myydyin sähköauto kautta aikojen.

Formula E -sarjan kuluvasta kaudesta (2017-2018) on nyt ajettu neljä osakilpailua, kaksi Hong Kongissa ja yksi Marokossa, sekä Chilessa, ja sarjan pistejohdossa on ranskalainen Jean-Eric Vergne. Tällä kaudella ainoana kuljettajana kahteen osakilpailuvoittoon yltänyt kuljettaja, ruotsalainen Felix Rosenqvist, on pisteissä toisena, viisi pistettä Vergnea perässä.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Meksikossa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit