Nitiss ja Set Promotion voittoon EM-avauksessa – G-Fors avasi palkintosijoituksella

15.4.2018 / 18:13
Tällä autolla Niclas Grönholm kilpaili viime vuonna MM-sarjassa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan avausosakilpailussa Barcelonassa, Espanjassa nähtiin tänä viikonloppuna Supercar-luokassa suomalaisjuhlat, kun Jussi ja Kalle Pinomäen johtama Set Promotion -tiimi nappasi latvialaiskuljettajansa Reinis Nitisin komean ajosuorituksen myötä voiton.

Reinis Nitiss kilpaili neljä edellistä kautta rallicrossin MM-sarjassa ja EM-sarjassa latvialainen nähtiin edellisen kerran vuonna 2013, kun hän valloitti Set Promotionin tiimissä Super1600-luokan Euroopan mestaruuden. Nyt Set Promotion ja Nitiss ovat jälleen yhdessä ja startti kauteen oli paras mahdollinen. Nitiss oli neljästä alkuerästä nopein kolmessa ja voitti finaalin jättäen hallitsevan Euroopan mestarin Anton Marklundin taakseen lähes neljän sekunnin erolla.

Kolmanneksi finaalissa ajoi Jean-Baptiste Dubourg, joka toi uudelle ranskalaiselle G-Fors-tiimille heti sen debyytissään palkintosijoituksen. G-Forsin tiimipäällikkö on Atte Varsta ja myös kuljettajapuolelta löytyy suomalaisväriä, ajaahan Dubourgin tallikaverina Jere Kalliokoski. Toista kauttaan EM-sarjassa kilpaileva Kalliokoski ei selviytynyt semifinaaleihin, vaan viikonloppu päättyi alkuerien jälkeen loppusijoituksen ollessa 17.

EM-sarjan Super1600-luokassa Set Promotionin Jesse Kallio oli vahvasti matkalla semifinaaleihin, mutta moottoririkko neljännessä eli viimeisessä alkuerässä toi keskeytyksen ja Kallio putosi luokan lopputuloksissa 12 parhaan kuljettajan ulkopuolelle ollen lopulta 16. Luokan voittoon ajoi Artis Baumanis, Jimmy Terpereau oli toinen ja Gergely Marton kolmas. Kallion tiimikaveri Timur Shigabutdinov oli alkuerien 16. jääden myös ulos semifinaaleista.

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokan seuraava osakilpailu ajetaan Belgiassa toukokuussa. EM-sarjan Super1600-luokka sen sijaan on tositoimissa jo MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Portugalissa kahden viikon päästä.

EM-sarjan Supercar-luokan finaalin tulokset

1) Reinis Nitiss (LAT) Ford 4.43,096
2) Anton Marklund (SWE) Volkswagen 4.46,658
3) Jean-Baptiste Dubourg (FRA) Renault 4.48,351
4) Philip Gehrman (SWE) Volkswagen 4.54,404
5) Ulrik Linnemann (DEN) Volkswagen 4.54,786
6) Peter Hedström (SWE) Volkswagen 5.48.787

Lue myös! Grönholm taisteli Barcelonassa finaaliin – Loebilta ihmenousu palkintopallille (15.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit