No nyt tärähti! Kalle Rovanperälle poikkeuslupa osallistua ralleihin Suomessa

31.1.2017 / 13:29
Kalle Rovanperä on hallitseva rallin Latvian mestari (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kotimaisen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK Motorsport tiedotti tiistaina, että se on myöntänyt 16-vuotiaalle rallin huippulupaukselle Kalle Rovanperälle oikeuden osallistua R5-luokan autolla Suomessa järjestettäviin rallikilpailuihin AKK:n kilpailuluvalla.

Normaalisti Suomessa rallissa nuorten luokassa kilpailevat kuljettajat ajavat 1600-luokan kalustolla. AKK Motorsportin tiedotteen mukaan toistaiseksi voimassa oleva oikeus antaa Kalle Rovanperälle mahdollisuuden osallistua esimerkiksi rallin SM-sarjan osakilpailuihin, sekä kansallisiin ralleihin. AKK:n hallitus hyväksyi Rovanperän poikkeuslupahakemuksen huolellisen perehtymisen ja harkinnan jälkeen. Ennen päätöstä AKK kuunteli rallin lajiryhmän ja asiantuntijoidensa näkemykset asiaan liittyen.

– Kysymyksessä on tilanne, jossa suuri lahjakkuus on havaittu jo hyvin pitkältä ajalta. Rovanperän kuljettajanuraa jo monen vuoden ajalta tarkasti seurattuamme, haluamme tässä kohtaa olla tukemassa hänen nousujohteista kehitystään, emme kehityksen jarruttavana tekijänä. Päätöksen myötä toivotamme Kallelle onnea ja onnistumisia alkaneelle rallikaudelle ja jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan hänen uransa etenemistä koko kansainvälisen ralliyhteisön kanssa, AKK:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari kommentoi tiedotteessa.

Syksyllä 17 vuotta täyttävä Rovanperä oli positiivisesti yllättynyt kuultuaan AKK:n todella harvinaisesta päätöksestä.

– Täytyy sanoa etten osannut ihan odottaa tätä ja tuntuu todella mahtavalta. Isot kiitokset AKK:lle. Nyt sitten aletaan suunnitella, mihin seuraavaksi suunnataan, Rovanperä kommentoi tuoreeltaan.

– Tämä on hieno kädenojennus ja huomiointi Kallelle ja olemme siitä hyvin kiitollisia. Nyt hän pääsee ajamaan kotimaassa, kotimaan teitä, mikä on tärkeää kehityksen kannalta, Kallen isä Harri Rovanperä puolestaan hehkuttaa tehtyä päätöstä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: AKK Motorsportin tiedote


Facebook kommentit