Nordgren ei jäänyt tälläkään kertaa ilman pohja-aikaa – “Ihan sairaan vaikeaa ajaa hiljaa”

4.6.2018 / 06:16
Juuso Nordgren ja Tapio Suominen vauhdissa Akropolis Rallissa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Kreikan EM-rallissa lauantaina keskeyttämään joutunut Juuso Nordgren palasi Ralli 2 -säännön turvin mukaan erikoiskokeille sunnuntaina ja täräytti heti viimeisen ajopäivän avauksessa uransa ensimmäisen pohja-ajan EM-tasolla.

Rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, Akropolis Ralli Kreikassa viime viikonloppuna, kulki Juuso Nordgrenilta, 21, hyvin samansuuntaisesti kuin EM-pistejohtaja Alexey Lukyanukillakin. Molempien vauhti oli hyvällä tasolla heti torstain aika-ajosta lähtien, mutta epäonni yhdellä ja samalla (EK4) erikoiskokeella lauantaina vei mahdollisuudet hyvään lopputulokseen.

Sekä Nordgren, että Lukyanuk joutuivat keskeyttämään ajot lauantain aamupäivän lenkillä, mutta he palasivat mukaan kilpailuun sunnuntaina ollen viimeisen ajopäivän ylivoimaisesti nopein kaksikko. Nordgren ajoi päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle nopeimman ajan, kun taas Lukyanuk vei nimiinsä kolme viimeistä erikoiskoetta. Nordgren oli kahdella viimeisellä erikoiskokeella toiseksi nopein.

– Tämä päivä sujui puhtaasti ilman suurempia virheitä. Ekalla pätkällä yritettiin, mutta sen jälkeen päätettiin, että ajetaan vain maaliin, koska mitään panosta ei enää ollut. Olihan tämänkin päivän pätkillä irtokiviä, mutta ei niin pahasti kuin lauantaina. Pehmeä rengas toimi paremmin ekalla pätkällä, mutta seuraavalla ek:lla jouduimme jo säästelemään renkaita, Nordgren kertasi sunnuntain tapahtumia tiedotteessaan.

Vaikka Nordgrenilta jäikin ajamatta suurin osa lauantain erikoiskokeista, niin paluu takaisin kilpailuun sunnuntaina toi mukanaan tärkeää oppia tulevaisuutta ajatellen.

– Tänään ymmärsin mitä vauhtia täällä pitää ajaa, ettei riko renkaita tai autoa. On ihan sairaan vaikeaa ajaa hiljaa, kuin että olisi täysi “attack” päällä, tähän mennessä kauden kaikissa kolmessa ajamissaan rallissa jokaisessa yhden pohja-ajan ajanut Nordgren korostaa.

 

Pikaluotto

 

“Kiireiset pari viikkoa on luvassa”

Nordgren joutui odottamaan kuluvan vuoden ensimmäistä ralliaan aina huhtikuun loppupuolelle asti, mutta nyt tahti on kiihtymässä. Tshekin rallisarjan osakilpailun, Portugalin MM-rallin ja nyt ajetun Kreikan EM-rallin jatkoksi seuraavaksi luvassa on Kyproksen EM-ralli, joka käynnistyy jo puolentoista viikon päästä. Sitä ennen Nordgren piipahtaa Suomessa ja ennen Kyproksen sorateiden haasteita luvassa on vielä testit Ranskassa.

– Kiireiset pari viikkoa on luvassa. Kyproksen kisasta ei ole oikein mitään tietoa, mitä siellä on luvassa. Täällä Kreikassa juttelin muutaman kyproslaisen kuskin kanssa ja he kertoivat, että siellä on kuuma ja rallissa ajetaan pitkiä asvalttiosuuksia sorarenkailla. Jälleen siis paljon uusia elementtejä, Nordgren pohtii.

Kaksi viimeisintä rallia ovat sujuneet Nordgrenilta enemmän ja vähemmän erilaisten ongelmien kanssa painiessa, eikä vähiten renkaiden osalta. Kyproksen EM-rallista karkkilalainen lähtee hakemaan kauden ensimmäistä sorateiden onnistumista.

– Avauskisa Tshekissä (asfaltilla) sujui hyvin, mutta sen jälkeen on ollut kaksi todella rikkonaista kisaa. Ehjää kisaa lähdetään hakemaan vaikka sitten vauhdin kustannuksella, eli ei yritetä väkisin ajaa mitään pohja-aikoja, Nordgren päätti.

Kyproksen EM-ralli käynnistyy aika-ajolla torstaina 14. kesäkuuta.

Lue myös! Kreikan EM-ralli päättyi portugalilaisjuhliin – “Joskus elämässä unelmat käyvät toteen” (4.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit