Nordgren korostaa kokemuksen merkitystä Walesin MM-rallissa – “Lähdetään ajamaan nousujohteista kisaa”

25.10.2017 / 15:07
Juuso Nordgren Espanjan MM-rallissa lokakuun alussa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Torstaina käynnistyvässä Walesin MM-rallissa WRC2-luokassa nähdään peräti neljä suomalaiskuljettajaa. Yksi heistä on Juuso Nordgren, joka hakee Walesista jatkoa Espanjassa lokakuun alussa hyvin ja lupaavalla tavalla käynnistyneelle yhteistyölleen Skodan tehdastallin kanssa.

Juuso Nordgrenin lisäksi Walesissa WRC2-luokassa kilpailevat Teemu Suninen, Jari Huttunen, sekä Kalle Rovanperä. Nelikosta Suninen on Walesissa kilpaillut aiemminkin, mutta muut kolme kuljettajaa sen sijaan eivät.

– Meidän luokassa on paljon ensikertalaisia, mutta myös kokeneempaa kaartia. Veikkaan, että tämä on juuri sellainen kisa, jossa kokemus näkyy. Vaatii sopeutumista, kun ei ole minkäänlaista kokemusta pätkistä ja hyvää nuottia, jotta jarrutuspaikat löytyvät. Kun pätkät ajetaan toiseen kertaan, ajat huononevat ja pito vähenee entisestään, Nordgren ennakoi.

Nordgen kilpaili urallaan ensimmäistä kertaa nelivetoisella kalustolla MM-tasolla ulkomailla Espanjan osakilpailussa lokakuun alussa ja sijoitus Skodan tehdastallin Fabia R5 -autolla oli WRC2-luokan MM-pisteistä ajavista kuljettajista neljäs. Ennen Walesin MM-rallia Nordgren ajoi testiä yhden päivän ajan Tshekissä, sekä maanantaina Walesissa parikymmentä kilometriä.

– Mitään isompia muutoksia emme tehneet. Viime vuonna Skodalla oli täällä hyvä vauhti, joten tiimillä perussäädöt ovat olemassa jokaiselle kelille, Nordgren luottaa.

Walesin MM-rallissa WRC2-luokan voittoa on juhlittu Skoda-kuljettajan toimesta kahtena edellisenä vuonna, kun 2015 ykkönen oli Teemu Suninen ja vuosi sitten Esapekka Lappi otti ison askeleen voittonsa myötä kohti WRC2-luokan maailmanmestaruutta, joka sitten varmistui kauden viimeisessä osakilpailussa Australiassa.

Nordgrenin tallikavereina Skodalla Walesissa ajavat WRC2-luokan maailmanmestaruuden tämän vuoden osalta jo varmistanut ruotsalainen Pontus Tidemand, sekä norjalainen Ole Christian Veiby, joka oli luokkavoittaja Puolan MM-rallissa aiemmin tällä kaudella. Lisäksi Walesin soralla Skoda Fabia R5:n ratissa tullaan näkemään viisi muuta kuljettajaa, mm. puolalainen Lukasz Pieniazek Printsport Racingin kalustolla. Nordgren ei ole asettanut tulevaan haasteeseen minkäänlaista tulostavoitetta. Maaliinpääsy tottakai olisi ykkösasia.

– Tämä on meille täysin uusi kisa, joten mitään tulostavoitetta en ole asettanut. Lähdetään ajamaan nousujohteista kisaa ja keräämään kokemuksen kannalta tärkeitä kilometrejä, Nordgren päätti.

Walesin MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa tapahtumia paikan päällä Chesterissä koko ralliviikon ajan.

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti

 


Facebook kommentit