Nordgren valmiina loppukauden SM-koitoksiin – Mestaruus tavoitteena

17.8.2016 / 21:30
Juuso Nordgren ajoi Suomen MM-rallissa RC3-luokassa kolmanneksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Turussa, jossa ajetaan kauden viimeistä edellinen osakilpailu. SM3-luokassa Juuso Nordgren lähtee tavoittelemaan hyvää sijoitusta, sillä mahdollisuudet mitaliin ovat hyvät ja värikin vielä avoin.

Kesäkuun alussa ajetun Sastamalan SM-rallin jälkeen Nordgrenin päivät täyttyivät MM-ralliin valmistautumisella. Osallistuminen WRC3-luokkaan Citroenin DS3 R3T:llä oli unohtumaton kokemus ja ensimmäinen MM-ralli vetikin nuorukaisesta mehut.

– Kyllä se ensimmäinen viikko kisan jälkeen meni ihan huilatessa, mutta sen jälkeen aloimme jo hiljalleen suunnitella loppukautta ja myös tulevaisuutta, Nordgren kertoo.

Vähitellen on myös varsinaisen työpisteen eli Peugeot 208 R2:n ratin taakse istahdettu. Ajotaukoa oli päässyt kertymään jo lähes pari kuukautta, mutta alkuviikon ajoleirin jälkeen kaikki on kunnossa ja auto toimii moitteettomasti. Nordgren kertoo, että tehokkaamman Citroenin jälkeen Peugeotin käskyttämiseen on löytynyt uusi tyyli.

– Nyt tulee huomaamatta ajettua hitaampiin paikkoihin kovempaa, kun tuntuu, ettei auto kulje mihinkään, nuorukainen kertoo naurahtaen.

 

Kuva: Jari Nurminen

Keski-Suomen sorateillä Nordgren ajoi Citroenilla, mutta Turun SM-rallissa alla on Peugeot (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Nopeat tiet sopivat minulle”

Nordgren kävi viime vuonna nuotittamassa silloisen Turun SM-rallin reitin, mutta täksi vuodeksi reitti koki muutoksia. Kilpailu alkaa perjantai-iltana, jolloin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta.

– Ihan mukavaa päästä ajamaan pimeällä pitkästä aikaa. Siellä voi olla pimeää, hämärää ja usvaakin, joten se vaatii hyvän nuotin. Pistetään kuitenkin heti täysi rähinä päälle, Nordgren lupaa.

– Nopeat tiet sopivat minulle, mutta en usko, että erot tulevat meidän luokassamme venymään mitenkään kauhean isoiksi. Tiet ovat sen verran simppelimpää, että tiukkaa taistelua kärjessä tullaan näkemään, Nordgren veikkaa.

Tällä hetkellä SM-pisteissä toisena oleva Jukka Korhonen on neljä pistettä Nordgrenia edellä. Luokan pistejohdossa oleva Anssi Rytkönen on ottanut pienen kaulan, sillä hän on Nordgrenista 13,5 pisteen päässä. Neljäntenä oleva Pyry Ovaska on jäänyt karkkilalaisesta 11 pistettä. Kautta on kuitenkin vielä kaksi kisaa jäljellä, joten mitään ei ole vielä kiveen hakattu.

– Molemmista kisoista lähdetään hakemaan maksimipisteitä, sillä se on ainut varma tie mestaruuteen, Nordgren toteaa.

SM3-luokan pistetilanne

1. Anssi Rytkönen 67,5
2. Jukka Korhonen 58
3. Juuso Nordgren 54
4. Pyry Ovaska 43
5. Miika Hokkanen 38,5

Lähde: Juuso Nordgren Racingin tiedote


Facebook kommentit