Nordgren voitto mielessä Mikkelin SM-ralliin

25.2.2016 / 14:55
Juuso Nordgren lähtee hakemaan Mikkelistä hyvitystä Arctic Lapland Rallin pettymykselle (Kuva: Taneli Niinimäki Photography)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallikuljettaja Juuso Nordgren on pyyhkinyt avauskisan pettymykset mielestään ja lähtee ajamaan voitosta, sekä tärkeistä SM-pisteistä tulevana viikonloppuna Mikkelissä, kun edessä on kauden toinen osakilpailu. Nordgrenin ja kartanlukija Mikael Korhosen valmistautuminen on sujunut ongelmitta, vaikka flunssa-aalto pakottikin nuorukaisen välillä vuodelepoon.

– Olimme viime viikonloppuna Keuruulla AKK Driver Academyn leirillä ja kaikki meni erittäin hyvin. Ajoimme testiä reilut 200 kilometriä ja treenasimme siinä samalla myös nuotittamista, Nordgren kertoo.

– Tunturin jälkeen olen ehtinyt armeijassakin olla ja viikon verran olin kipeänä kuumeen huidellessa siellä 39 asteen tuntumassa. Suunnitelmissa oli, että olisimme silloin ajaneet testejä, mutta ne jouduttiin siirtämään. Nyt ollaan kuitenkin taas täydessä iskussa.

Kauden avauksessa Tunturi-rallissa Nordgren joutui keskeyttämään SM3-luokan johtoasemasta, kun Peugeotin bensapumppu hajosi.

– Harvemmin miellän mitään asioita rallissa huonon tuurin piikkiin, että yleensä asioilla on syy-seuraussuhde, mutta tämän keskeytyksen laskisin sen epäonnen puolelle. Nyt on vielä leirin jälkeen autolle edessä iso huolto ennen Mikkeliä, jossa muun muassa otetaan laatikko pois, vaihdetaan kytkin, lukko katsotaan, sekä tehdään muuta kuluvan osan tarkistusta, joten ei se keskeytys ainakaan ylläpidon puutteesta johtunut, Nordgren sanoo.

Vaikka Nordgren jäikin ilman pisteitä ensimmäisessä kisassa, ei keskeytys vaikuttanut suuremmin hänen lähtöpaikkaansa Mikkelissä.

– Nopeusluokituksessa olemme nopein R2-luokan auto, mutta pistejohdossa oleva Anssi Rytkönen lähtee meidän edelle. Mielestäni se on täysin oikeutettua, eikä tuota meille mitään ongelmia, Nordgren toteaa.

Perjantai-iltana starttaavan Mikkelin SM-rallin avaa raviradalle tehty yleisö-EK, joka on leikkimielisestä luonteestaan huolimatta erittäin vaikea aloitus. Varsinaiset metsä-EK:t saavat karkkilalaiselta kehuja.

– Pitää olla hereillä alusta asti. Jos vähän möhlii jotain, tulee äkkiä tukkaan ja se on sitten ajettava muilla pätkillä kiinni. Vastaavasti muiden nukkumisen pystyy hyvin hyödyntämään, jos on terävänä heti lähdössä. Ei perjantaina vielä varmaan ratkaisuja tehdä, mutta eroja kuitenkin, Nordgren muistuttaa.

– Viime vuonna kävin nuotittamassa silloisen reitin ja mielestäni perusluonne niillä pätkillä oli todella hieno: suhteellisen isoa tietä, ylityksiä, kovavauhtisia paikkoja, mutta muistaakseni varuskunta-alueella oli pienempääkin tietä, joten hyvin monipuolinen reitti on tiedossa.

Lähde: Juuso Nordgrenin tiedote


Facebook kommentit