Nordgrenilla erikoinen avaus Espanjassa – “Paketti meni sekaisin, edessä kaksi siviiliautoa”

14.10.2016 / 08:05
Juuso Nordgren Suomen MM-rallissa heinäkuussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja Juuso Nordgren osallistuu viikonloppuna ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla ajettavaan ralliin, kun hän kilpailee Espanjan MM-rallissa Drive Dmack Cupissa. Torstaina yleisöerikoiskokeella Barcelonassa käynnistynyt ralli toi Nordgrenille varmasti ikimuistoisen, mutta ei todellakaan toivotun kokemuksen.

Sadesäässä torstai-iltana ajettu Espanjan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe sujui tulosten valossa Juuso Nordgrenilta ja kartanlukija Mikael Korhoselta hyvin, olihan sijoitus luokassa hienosti neljäs. Aikaeroa pohja-ajan ajaneeseen Nicolas Ciaminiin kertyi 7,6 sekuntia. Nordgrenin avaus olisi voinut tuoda vieläkin kovemman tuloksen mikäli järjestäjät eivät olisi sortuneet sähläämään ja oikein huolella.

– Kyseessä oli urani erikoisin pätkä. Lähdimme numerojärjestyksessä viimeisenä autona erikoiskokeelle ja ajoimme toisen kierroksen järjestäjän purkuauton perässä. Vaikea sanoa paljon hävisimme aikaa, ei paljon, mutta paketti meni sekaisin, kun edessä pyöri kaksi siviiliautoa, Nordgren ihmettelee Facebook-sivullaan.

Järjestäjän toiminta sai Nordgrenin myös pohtimaan tilanteen vaarallisuutta.

– Aikatappiota enemmän tässä mietityttää tämänlainen turvallisuusriski, joka tapahtui MM-tasolla, vaikkeivät nopeudet yleisö-ek:lla kovia olleetkaan, Nordgren kommentoi.

Drive Dmack Cupin mestaruudesta Espanjassa Suomen Max Vatasen lisäksi taistelevat Osian Pryce, sekä Jon Armstrong. Pistekärki Pryce oli avaus-ek:lla seitsemäs, Armstrong kolmas ja Vatanen yhdeksäs. Vatasen aikaero kärkeen oli 18 sekuntia. Tällä kaudella Suomesta luokkavoiton napanneen Vatasen suunnitelma Espanjaan ennen rallia oli varsin selvä.

– Tällä hetkellä olen sarjassa toisena ja taktiikka on selvä: Espanjaan lähdetään voittamaan. Siellä nimittäin pitää voittaa, jotta voisin voittaa koko sarjan, Vatanen muistutti.

Espanjan MM-rallin toinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 11.08.

Drive Dmack Cupin tilanne 1/19 ek:n jälkeen

1) Nicolas Ciamin 4.26,6
2) Guillaume de Mevius + 3,9
3) Jon Armstrong + 5,5
4) Juuso Nordgren + 7,6
5) Gus Greensmith + 7,7
6) Jakub Brzezinski + 11,9
7) Osian Pryce + 12,2
8) Oscar Solberg + 14,3
9) Max Vatanen + 18,0
10) Karan Patel + 1.08,4

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit