Norrgård ja Toivonen nousivat EM-pisteille kauden avauksessa Espanjassa

18.3.2018 / 15:47
Sverre Norrgård vauhdissa Espanjan asfaltilla (Kuva: Sverre Norrgårdin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-rallin EM-sarjan avauskisassa Costa Brava Rallissa Espanjassa viidestä suomalaisautokunnasta vain kaksi suoriutui lopulta maaliin asti. Sverre Norrgård, sekä Harri Toivonen ajoivat maaliin ja avasivat näin EM-pistetilinsä.

Jo 66. kerran järjestetty Costa Brava Ralli ei sujunut suomalaisittain kokonaan odotusten mukaisesti. Helsinkiläinen Sverre Norrgård EM-sarjan vakiokiertäjänä oli kuitenkin omaan kisaansa tyytyväinen ja nautti suunnattomasti kaksipäiväisestä, 11 erikoiskokeen urakastaan.

– Vain yksi uusi pätkä oli reitillä, muutoin reitti kulki samoja, hienoja teitä pitkin. Samoja pätkiä Gironan ympäristössä ajetaan vuodesta toiseen, suuntaa vain vaihdetaan. Kisa on erittäin hyvin järjestetty, huoltopaikat upeita ja ihmiset mukavia. Kun vielä ilmakin suosi, kuivaa ja noin 15 astetta lämmintä, voiko sitä enempää toivoa, jutteli Norrgård matkalla Espanjasta Tsekkiin, jonne auto jätetään odottamaan sarjan toista osakisaa, Vltava Rallia huhtikuun lopussa.

Norrgårdin pahimmat vastukset, italialaiset Antonio Parisi ja Carlo Fiorito, olivat suomalaista nopeampia. Kun vielä englantilainen Ernie Graham onnistui kiilaamaan italialaiskaksikon väliin, kirjattiin Norrgårdille kategoriassa 1 neljänneksi korkeimmat EM-pisteet.

“Kaikesta huolimatta ihan hyvä alku”

Kategorian 4 kuljettajat ovat säännöllisesti olleet kilpailun nopeimpia. Erityisesti kärjessä on nähty italialainen, salanimellä ”Lucky” ajava Lancia Delta Integrale -kuljettaja, jonka kartturina toimii Michele Moutonin ja Ari Vatasenkin kyydissä aikoinaan istunut Fabrizia Pons. Pari teki jälleen vakuuttavaa jälkeä alusta lähtien, kunnes keskeytti viidennellä erikoiskokeella. Nelosen jälkeen kaksikko oli noin 45 sekuntia muita edellä. Keskeytyslistalla syyksi on mainittu tekninen vika.

“Luckyn” keskeytyksen jälkeen kategorian voitosta kovimman taistelun kävivät ranskalainen Serge Cazaux Ford Sierra Cosworthilla ja hänen maanmiehensä, BMW M3:lla ajava Jean Francois Berenguer. Tiukka sekuntitaistelu kääntyi muutama pätkä ennen maalia Cazauxin eduksi ja eroa kaksikolla oli maalissa 6,5 sekuntia.

Kilpahommiin paluun tehnyt Suomen Harri Toivonen aloitti tunnustellen. Sijoitus ensin kategoriassa viides, sitten neljäs ja lopulta kolmas. Kokonaistuloksissa Toivosen edelle ehti kategorian 3 kuljettaja, espanjalainen Xesus Ferreiro Ford Escort RS:llä. Toivonen kertoi kisan jälkeen kärsineensä moottoriongelmista. Toivonen keräsi kuitenkin kartturinsa Cedric Wreden kanssa kategorian toiseksi korkeimmat EM-pisteet, sillä Berenguer ei ole ilmoittautunut sarjaan, eikä näin ollen pisteitä saa.

– Kaikesta huolimatta ihan hyvä alku, vaikka murheita olikin, Toivonen kommentoi.

“Tshekissä jatketaan samalta viivalta”

Hyvinkääläisen Pentti Veikkasen matka päättyi jo toisella erikoiskokeella moottorin täydelliseen hajoamiseen.

– Kone suorastaan räjähti ja öljyt tuli pihalle. Mitään ennakkovaroitusta ei tullut. Kun auto saapuu Suomeen viikolla, täytyy tarkemmin tutkia, mikä mahtoi olla syynä, kertasi Veikkanen jo Suomessa.

– Eipä päässyt itävaltalainen Karl Wagnerkaan maaliin, joten siltä osin pääsemme jatkamaan sarjaa Tshekissä jälleen samalta viivalta, pohti Veikkanen.

Jari Hyvärinen keskeytti rallin ennen ensimmäistä erikoiskoetta. Espanjasta kantautui tieto, että Hyvärisen autosta olisi etutolppa pettänyt juuri ennen starttia pätkälle. Jari Latvalan ja Kari Mustalahden osallistuminen evättiin jo katsastuksessa, kun havaittiin, että kansainvälisten sääntöjen mukaan auton penkit ovat vanhemmat kuin sallitut viisi vuotta. Penkit olivat vanhentuneet tammikuussa.

Lue myös! Latvalan kilpailu päättyi jo ennen starttia – “Poika lupasi, että korvauksena Lahden EM-Historic” (18.3.2018)

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit