Nouseeko enduromestari Salminen rallicrossissa heti tulokaskaudellaan menestyjäksi? – “Realisti pitää olla”

27.4.2017 / 08:33
Juha Salminen ja Volkswagen Scirocco nähdään rallicrossin SM-sarjassa tänä vuonna (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarja saa tänä vuonna ison määrän lisäväriä ja mielenkiintoa, kun enduron MM-sarjan kaikkien aikojen menestynein kuljettaja Juha Salminen osallistuu sarjaan Flying Low Motorsportin suunnittelemalla ja rakentamalla Volkswagen Sciroccolla. UrheiluUutiset.com tapasi Salmisen pääsiäisviikonloppuna American Car Show’ssa Helsingissä.

Kun palkintokaapista löytyy endurosta saavutetut 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta ja seitsemän joukkuemaailmanmestaruutta, yhteensä 96 MM-osakilpailuvoittoa, sekä kaksi USA:n GNCC-sarjan mestaruutta, niin ihan heti ei odottaisi mestarikuljettajaan törmäävän autonäyttelyn moottoriurheiluosastolla. Aiemmin talvella järjestetty kaksipyöräisten MP Messut kun olisi ehkä sittenkin se oikeampi paikka.

– Perinteisesti siellä, mutta nyt ollaan myös täällä, viime syksynä 40 vuotta täyttänyt enduromestari Juha Salminen naurahtaa.

Eikä Salminen pääsiäisviikonloppuna American Car Show’ssa pelkästään kavereita ollut moikkaamassa, esiintyihän Salminen vuonna 2010 perustetun Flying Low Motorsportin osastolla komean Volkswagen Sciroccon vierellä, jonka takaikkunoihin oli liimattu Salmisen nimitarrat. Lopen Urheiluautoilijoita edustava Salminen kun osallistuu rallicrossin SM-sarjaan tulevana kesänä.

– Tälläistä projektia ehdotettiin minulle ja pienen harkinnan jälkeen lähdin innolla mukaan. Todella kiva kesä varmasti tulossa, Salminen odottaa innolla.

Vaikka Salminen onkin nähty useaan otteeseen ralliauton ratissa viime vuosina ja vielä ihan hyvällä menestyksellä, niin rallicross lajina tuli nyt mukaan täysin yllättäen, täysin suunnittelematta ja aloite siihen lähti täysin Flying Low Motorsport -tiimin puolelta.

– Viime kauden jälkeen Peter Helenius (tiimin kuljettaja) oli ehdottanut, että jos hän toimisi jatkossa taustalla. Sen jälkeen tiimillä oli pohdintaa siitä, että toiminta jatkuisi kyllä ja ovat edelleen innostuneita jatkamaan, mutta tarvitaan kuljettaja. Pienen pohdinnan jälkeen he sitten ottivat yhteyttä minuun, Salminen taustoittaa.

“Nythän se ei ole enää kuin itsestä kiinni”

Rallicrossin suhteen Salminen lähtee uuteen lajiin ja sarjaan täysin noviisina. Päätöstä tehdessään tämä ei kuitenkaan kokenutta kilpailijaa säikäyttänyt.

– Olin aiemmin lähinnä tuloksia seurannut rallicrossista, mutta enhän minä lajista tiennyt oikeasti mitään. Ennen kuin sanoin juuta tai jaata, niin selasin netistä kaiken mahdollisen, että millainen laji ja millainen auto, että mitä ihmettä se koko touhu on. Sitten piti tietysti miettiä sitä, että minun pitää sitoutua johonkin sarjaan, asia mistä olen jo muutaman vuoden päässyt eroon. Mutta kilpailuvietti on kova ja homma houkutteleva, niin lähdin sitten mukaan.

Helenius ajoi Salmisen nyt käyttöön tulevalla kalustolla aiemmilla kausilla varsin hyvällä menestyksellä, siitä todisteena kolme SM-mitalia SRC-luokasta: 2013 tuli hopeaa ja 2015, sekä 2016 pronssia.

– Siinäkin valossa on kiva lähteä mukaan, että on yksi sarjan parhaimmista autoista. Nythän se ei ole enää kuin itsestä kiinni, Salminen hymyilee.

Ja se auto todellakin edustaa kotimaista autourheiluosaamista parhaasta päästä.

– Sciroccon kori. Täysin käsintehty, ei oikeastaan mitään vakio-osaa. Tiimin Suomessa suunnittelema ja rakentama auto. Ollut muutaman vuoden jo sarjassa mukana ja tietysti kehittyy koko ajan. 3,2-litrainen Audin moottori, takaveto ja 420 hevosvoimaa, Salminen esittelee tulevan kesän menopeliään.

Talvi on mennyt lumien sulamista odotellessa ja taustatöitä tehden, radalle kun ei vielä ole päässyt.

– Muutama kuukausi ollaan projektia edetty, mutta vielä ollaan alkumetreillä. Tiimi on laittanut autoa kuntoon ja nyt sitten alkaa se minun homma eli kypärää päähän ja lähiviikkoina päästään radalle. Metriäkään en ole vielä testiä ajanut. Nyt ollaan enemmän oltu YouTube-oppimisen äärellä, Salminen naurahtaa.

Salminen ajoi ensimmäiset testinsä uudella kalustolla Hyvinkäällä haastattelun jälkeen, 19. huhtikuuta.

 

Kuva: Aleksi Riikonen

Tällä autolla Juha Salminen kilpailee tulevana kesänä rallicrossin SM-sarjassa (Kuva: Aleksi Riikonen).

 

“Siinä on kesän mittaan oppimista”

Salminen ajoi enduroa lajin ehdottomalla huipulla kolmella eri vuosikymmenellä ja ensimmäisen maailmanmestaruutensa vantaalainen saavutti vuonna 1999. Uudesta haasteestaan moottoriurheilussa urallaan paljon nähnyt ja kokenut Salminen on aidosti innostunut.

– Tämä on projektina makea. Tämähän ei ole pelkästään sitä, että minä olen ratin takana ja ajan, vaan tässä on mukana uusia ratoja, uusi laji ja tiimi on uusi. Tässä on niin monta uutta juttua mitkä tekevät tästä minulle mieluisan. Olen ollut monessa lajissa, monessa eri tiimissä mukana, niin mitä uudempaa ja erilaisempaa, niin sitä motivoimpaa se on minulle, Salminen kuvailee ja lisää, että mitään tulostavoitteita ei ole tulevaan kauteen asetettu.

– Realisti pitää olla, kun ei voi olla tietoa tässä vaiheessa, että miten se tulee menemään. Olen kuitenkin ajanut kilpaa moottoripyörällä endurossa ja motocrossissa, lisäksi rallitaustaa löytyy muutamalta vuodelta. Auton ajaminen ei sinänsä tule varmastikaan olemaan ongelma. Mies miestä vastaankin on tullut crossipyörällä ajettua, niin tiedän sen pelin hengen. Tietysti lajijutut pitää oppia nopeasti ja siihen ei auta kuin se, että menee kisoihin ja katsoo mitä se touhu on, Salminen muistuttaa.

Rallicrossin SM-sarjaa ajetaan tänä vuonna Hyvinkään, Honkajoen, Kaanaan, Jalasjärven, sekä Kouvolan radoilla.

– Hyvinkää on tuttu rata, siellä olen ralliautollakin ajanut useita kierroksia. Kouvolan rataa olen ajanut crossipyörällä, mutta muut sarjan radat ovatkin sitten minulle uusia ja niissä en ole käynyt edes paikan päällä. Siinä on kesän mittaan oppimista niidenkin kanssa.

“Olen enemmän käytännön mies”

Salmisen aktiiviura endurokuljettajana päättyi kauden 2013 jälkeen, mutta lajin parissa hän toimii edelleen, lukeehan mm. enduropyöriä valmistavan ruotsalaisen Husqvarnan kustantamissa käyntikorteissa Salmisen tittelinä tuotepäällikkö. Pyörän päällä ajohommissa Salmista sen sijaan ei enää kovin usein nähdä.

– Ajohommia ei ole enää päivittäin, käyn ajamassa silloin kun on hyvä syy ajaa – työn puolesta tai jos on joku motivoiva syy, testaan tai muuta. En edes harrastukseksi käy enää ajamassa. Harrastuksesta saa ammatin, mutta ammatista on todella vaikeaa saada sen jälkeen harrastusta.

Enduron MM-sarjaa ajavien sinivalkoisten kuljettajien nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen Salmisella on selkeä näkemys.

– Nyt se näyttää taas muutaman vuoden tauon jälkeen yllättävänkin hyvältä. Meillä on siellä mukana pärjääviä kuljettajia ja sitten on sellaisia kuljettajia, jotka on menossa sinne pärjäämään. Tämä vuosi on aika hyvä. Viisi kaveria jotka ajaa täyden sarjan ja yrittää tosissaan. Ja siellä on potentiaaliakin hyvin. Aika sitten näyttää, että miten MM-sarjassa lähtee sujumaan.

Kun uraan mahtuu niin paljon maailmanmestaruuksia ja hienoja saavutuksia kuin mitä Salmisella, niin ei voi olla pohtimatta sitä koska ilmestyy kirjakauppojen hyllyihin elämänkerta. Ne tuhannet ja tuhannet tarinat vuosien varrelta kun pitäisi ehdottomasti saada kansien väliin.

– En ole miettinyt asiaa. On minulta siitä kysytty, mutta ei ne ole sen kummemmin mennyt eteenpäin. Kirja tarvitsee sen tekijän ja ei minusta ole siihen. Olen enemmän käytännön mies, Salminen naurahtaa.

On täysin selvää, että Salmisen nimi tiedetään ja tunnetaan ympäri maailman, enduro kun on mm. monissa Euroopan suurmaissa suosittu moottoriurheilulaji. Jos “uusi ura” rallicrossin puolella lähtee nousuliitoon ja urallaan menestymään tottunut Salminen taitaa myös tämän lajin, niin olisiko täysin mahdoton ajatus nähdä hänet tulevaisuudessa kilpailemassa myös lajin huipulla rajojemme ulkopuolella?

– Nyt mennään jo niin isoja askelia… ainahan sitä voi unia nähdä ja kaikenlaista, mutta mennään tätä vaan nyt. Parasta on mennä tässä vaiheessa pieniä askeleita, katsotaan sitten, Salminen lyö jarrua toimittajan ajatusleikille.

Rallicrossin viiden osakilpailun mittainen SM-sarja käynnistyy 27. toukokuuta Hyvinkäällä ja päättyy syyskuun lopulla Kouvolassa. UrheiluUutiset.com seuraa sarjan tapahtumia tiiviisti koko kesän ajan. Salmisen otteita nelipyöräisen ohjaimissa voi seurata tosin jo ennen Hyvinkään avausosakilpailua, Salminen yhdessä kartanlukijansa Mikko Laakson kanssa kun osallistuu Keravan ympäristössä 6. toukokuuta ajettavaan TerraWise-ralliin Subaru Imprezalla.

Rallicrossin SM-sarja 2017

27.5. Hyvinkää
17.6. Honkajoki
8.7. Kaanaa
19.8. Jalasjärvi
23.9. Kouvola

Tutustu! Flying Low Motorsportin kotisivut ja Facebook-sivu

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit