Nouseeko Jesse Turunen kotiteillään luokkavoittoon? – “Tähtäimessä ei ole kuin kirkkain sija”

2.3.2018 / 07:12
Jesse Turunen hyppäsi tällä kaudella SM3-luokkaan (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Joensuulainen Jesse Turunen kilpailee lauantaina kotimaisemissaan, kun rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Pohjois-Karjalan nopeilla ja haastavilla teillä.

Jesse Turunen ilmoittaa lähtevänsä Joensuun SM-ralliin kaasujalka pohjassa, eikä joensuulaisella ole tarkoitus seistä jarrujalalla kotikisassaan.

– Hyvällä otteella on Citroenin kanssa edistytty, vaikka kontrasti auton ja luokan vaihdossa oli suurempi kuin oletin. Tällainen pikkuauto vaatii ajollisesti kanttia huomattavan paljon ja siihen on nyt yritetty vastata. Opeteltavaa on paljon. Testin muodossa ajettiin seurakilpailu ja Kiteen Sprint, jossa askelmerkit alkoivat jo löytyä. Jälkimmäisestä tuloksena luokkavoitto ja nopein kaksiveto kuljettaja, Turunen taustoittaa valmistautumistaan tulevaan koitokseen.

Rallybaron-tiimin kuljettaja siirtyi hieman yllättäen SM3-luokkaan aloittaen kilpailukautensa Mikkelin osakilpailusta. Kartanlukijana toimivan Kari Kallion kanssa kisaan oli asetettu tavoitteeksi mahdollisimman suuri pistepotti, mutta teknisestä viasta johtuen käteen jäi nollapisteet. Citroenin tekniikka kärsi kolmannella erikoiskokeella sen verran pahasti, ettei jatkaminen ollut mahdollista. Syynä keskeytykseen oli rikkoontunut pakosarja, joka pääsi sulattamaan auton johdotusta.

Epäonnisesta aloituksesta huolimatta Turunen on pitänyt katseensa mitalisijoissa ajatellen kauden kokonaistavoitetta. Urallaan jo yhden Suomen mestaruuden (SM4-luokka) pokannut Turunen toteaa, ettei ajaminen olisi muutoin mielekästä tai antaisi siihen edes syytä. Kun ajetaan, niin ajetaan voitosta.

– Kyllä se vain niin on, ettei tähtäimessä ole kuin kirkkain sija. Sen verran taistelumieltä täytyy aina löytyä ja sitä on nyt myös kasvatettu. Toivotetaan fanit sankoin joukoin kannustamaan reitin varrelle, niin saadaan miehestä kaikki irti, Turunen päätti.

Teksti: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus


Facebook kommentit