Nouseeko Latvala ensimmäistä kertaa Puolassa palkintopallille? – “Viime vuonna sain sen apinan selätettyä”

29.6.2017 / 18:20
Jari-Matti Latvala on MM-pisteissä ennen Puolan MM-rallia neljäntenä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyvää kautta ajava Jari-Matti Latvala on osallistunut aiemmin urallaan Puolan MM-ralliin neljä kertaa, mutta kertaakaan ei sijoitus ole ollut neljän parhaan joukossa. Viime vuoden Puolan MM-rallin loppuvaiheen tapahtumat, onnistuneet testit ennen tämän vuotista kilpailua, sekä hyvin sujunut nuotitus antavat Latvalalle kuitenkin lisää itseluottamusta sen ensimmäisen Puolan palkintosijoituksen metsästykseen.

Toyotan ykköskuljettaja Jari-Matti Latvala teki edellisessä osakilpailussa Italiassa paluun palkintopallille neljän MM-osakilpailun tauon jälkeen, kun alkukauden Monte Carlon kakkossija ja Ruotsin voitto saivat seuraukseen Italian MM-rallin toisen sijan. Samalla Latvala kavensi piste-eroa mestaruustaistelussa pisteissä edellään oleviin Sebastien Ogieriin ja Thierry Neuvilleen nähden.

Vaikka Puolan kilpailu ei olekaan aiemmin juuri ilon aiheita Latvalalle tarjonnut, niin nyt töysäläinen suuntaa tämän vuotiseen taistoon luottavaisin mielin.

– Ihan hyvillä fiiliksillä. Tämä on ehkä hieman vaikea kisa ollut minulle, viimeisen kolmen vuoden aikana en ole oikein onnistunut. Viidennet sijat olen ajanut parhaimmillaan. Viime vuonna sain sen “apinan” selätettyä ja ajaminen rupesi kulkemaan. Nyt on siltä pohjalta paljon parempi lähteä tähän kilpailuun, Latvala kommentoi rallin aattoiltana UrheiluUutiset.comille.

Vuosi sitten Latvala tuskaili vauhtinsa kanssa aina rallin 14. erikoiskokeelle asti, kunnes onnistui kellottamaan kolmanneksi nopeimman ajan ja rallin loppuvaiheissa se “apina” selättyi kahdella pohja-ajalla, sekä kahdella toiseksi nopeimmalla ek-ajalla. Myös alkuviikosta suoritettu ja hyvin sujunut nuotitusvaihe antaa Latvalalle lisää itseluottamusta tulevaan kilpailuun.

– Nuotissa olen nyt onnistunut paremmin kuin koskaan aikaisemmin täällä. Nyt sitten vaan katsotaan mihin keli rupeaa kääntymään tässä kisassa, Latvala pohti keskiviikko-iltana, eikä turhaan, sillä keskiviikon ja torstain välisenä yönä rankkasateet pistivät reitin varsin hurjaan kuntoon ja viikonlopulle on luvattu lisää sateita.

Latvala kertoo, että ennen Puolan MM-rallia Virossa ajetuissa testeissä he pääsivät ajamaan myös sadekelissä ja nyt siitä tulee siis olemaan erityisen paljon hyötyä. Testeissä Latvala ja muut Toyotan kuljettajat Esapekka Lappi ja Juho Hänninen saivat entisestään vahvistusta sille, että Toyota Yaris WRC toimii todella hyvin erityisesti silloin, kun vauhdit ovat “tapissa” ja oikea jalka painaa poljinta lattiaan.

– Pitää paikkansa. Meillä on tosi vahva aerodynamiikka ja se painaa autoa enemmän ja enemmän tiehen mitä kovempaa mennään. Nopealla tiellä se tuntuu tosi hyvältä. Testeissäkin se tuntui hyvältä. Tietysti me oltiin eteläisessä Virossa ajamassa ja ehkä pikkuisen liian isoa tietä oli suhteessa tähän ralliin ja hieman liian hyväkuntoista. Olisi saanut olla vähän kapeampaa, Latvala taustoittaa.

Latvala on tervehtinyt suurella ilolla Toyotan nousevaa kehityskaarta kauden aikana ja kahteen seuraavaan soralla ajettavaan nopeaan MM-ralliin voikin lähteä luottavaisin mielin.

– Ollaan päästy hyvin eteenpäin ja saatu hyviä testejä tehtyä. Varsinkin Sardinia osoitti sen, että ollaan erittäin kilpailukykyisiä. Meillä on vielä yksi alue mitä pitää parantaa. Lukkoja täytyy vielä vähän parantaa, että saataisiin vähän lisää pehmyyttä autoon. Ehkä vähän liikaa sitä joutuu vielä käskemään hitailla osuuksilla. Nyt on nopea ralli, että sen ei pitäisi olla täällä ongelma. Uskoisin ja luotan siihen, että meidän pitäisi olla aika lähellä muita tiimejä, Latvala vakuutti.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös!

Hänninen tietää Puolan MM-rallin menestyksen avaimen – ”Kaasu on pidettävä koko ajan pohjassa” (29.6.2017)
Lappi ei ota paineita häneen kohdistuvista menestysodotuksista – ”Saatte minun puolestani odottaa mitä haluatte” (29.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit