Nouseeko Lindroos kolmella ajetulla rallilla SM-mitalistiksi? – “Rutiini on vielä olemassa”

27.9.2018 / 03:38
Joonas Lindroos Sastamalan SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kolminkertainen Suomen mestari Joonas Lindroos on ajanut tänä vuonna vain kaksi SM-rallia, mutta siitä huolimatta jämsäläinen saattaa vielä nousta Turun finaalissa tulevana viikonloppuna SM3-luokan mitalistien joukkoon.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM4-luokan Suomen mestaruuden voittanut Joonas Lindroos ei kuluvana vuonna talvikaudella lähtöviivalle ilmestynyt, mutta toukokuussa Kouvolassa ajettuun SM-sarjan kesäkauden avaukseen jämsäläinen kuitenkin lähti mukaan. Tuloksena oli lähes kylmiltään SM3-luokan voitto yli puolen minuutin voittomarginaalilla. Sastamalassa Lindroos jatkoi voittokulkuaan, mutta siellä voittomarginaali jäi reiluun kuuteen sekuntiin.

– Tiukka ja pitkä päivä oli tänään, paljon ek-kilometrejä. Ihan tosissaan sai ajaa ja virheittä. Ei ollut helppo päivä. Kouvolasta tuli murskavoitto, mutta tänään oli tiukkaa, Lindroos kommentoi UrheiluUutiset.comille vajaa kuukausi sitten Sastamalan SM-rallin maalissa.

Lindroos on aina tiedetty nopeaksi kuljettajaksi, mutta nyt vähäisen kilpailutuntuman vuoksi ehdottomasti myös Lindroosin kokemus nuoria lupaavia rallikuljettajia vilisevässä SM3-luokassa on noussut arvoon arvaamattomaan.

– Kyllähän nämä pari kilpailua on hyvin mennyt, vaikka ei ollakaan käyty ajamassa kisojen välissä. Rutiini on vielä olemassa, kuitenkin ajettu sen verran, Lindroos myönsi.

Kuuden ajetun osakilpailun jälkeen Lindroos on SM3-luokan pisteissä sijalla seitsemän. Eroa kolmantena olevaan Niko Mäkiseen on vain 19 pistettä, vaikka Lindroos tosiaan onkin ajanut tänä vuonna kuudesta osakilpailusta vain kaksi. Vielä Sastamalan kilpailun jälkeen Lindroos ei ollut täysin varma lähtisikö mukaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan kauden finaaliin.

– Katsotaan, lähdetäänkö vai ei. En tiedä vielä. Olisihan siihen mitaliin tietysti vielä mahdollisuus, Lindroos hymyili.

Tulevassa kilpailussa jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet, eli esimerkiksi voitosta jaossa on peräti 37,5 pisteen saalis. Ensi kauden osalta Lindroos ei vielä osannut sanoa mitään. Aika näyttää mitä tapahtuu rallin rintamalla, vai tapahtuuko sitten yhtään mitään.

– Katsotaan ajetaanko ensi vuonna koko sarja vai mitä tehdään. Mutta kyllähän tallissa pitää yksi kilpuri vähintään olla, ei sitä ilmankaan voi olla, Lindroos vastasi naurahtaen kysymykseen olisiko nykyinen Peugeot myynnissä jos sopiva ostaja tulisi rahasäkin kanssa ovikelloa soittamaan.

– Peugeotilla sitten ajetaan jos ajetaan. En ole vaihtamassa nelivetoiseen, Lindroos päätti.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen (EMSC) 112
2) Samuli Vuorisalo (TMS) 84
3) Niko Mäkinen (LaihUA) 69
4) Henri Hokkala (ALTI) 65
5) Jussi Lindberg (SiAk) 57
6) Lauri Joona (SAU) 51
7) Joonas Lindroos (ESCR) 50
8) Jani Luhtaniemi (RDT) 42

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

 


Facebook kommentit