MOTORSPORT

Nouseeko Ogier Panzerplatten kaikkien aikojen ykköseksi? – “Se ei koskaan ole ollut suosikkejani”

Saksan MM-rallin ehdoton klassikko on armeijan alueella Baumholderissa ajettava Panzerplatten erikoiskoe. Maailmanmestaruudesta tällä kaudella tiukimman taistelevat Sebastien Ogier ja Thierry Neuville ovat molemmat sitä mieltä, että haastava ja useana vuonna kilpailun voiton suhteen ratkaisijan roolissa ollut Panzerplatte on Saksan MM-rallin vaikein erikoiskoe.

Panzerplatten erikoiskoe on ollut osa kilpailua kaikkina niinä vuosina, kun Saksassa on ajettu MM-rallia vuosina 2002-2016. Erikoiskokeen pituus on vaihdellut 29,6 kilometristä aina 48,5 kilometriin asti ja tänä vuonna sillä on pituutta hieman alle 42 kilometriä. Ensimmäisen kerran Panzerplatte ajetaan tämän vuoden kilpailussa lauantaina Suomen aikaa kello 10.31 alkaen. Toisen kerran legenda pyörähtää käyntiin iltapäivällä kello 16.49 alkaen.

– Kyllä se on luultavasti Baumholderin (Panzerplatte) erikoiskoe, rallin MM-sarjan pistekärki Thierry Neuville vastasi kysymykseen ennen tämän vuoden kilpailua, että mikä Saksan MM-rallin erikoiskokeista on se vaikein.

Ensimmäisen kerran Saksan MM-ralliin vuonna 2010 osallistunut Neuville voitti tämän rallin vuonna 2014, mutta Panzerplattea ei belgialainen ole koskaan valloittanut.

– Täytyy sanoa, että ensimmäiset pari vuotta vihasin sitä erikoiskoetta. Mutta mitä enemmän olen saanut kokemusta näistä teistä, niin olen oppinut myös tykkäämään siitä. Panzerplatte on vaikein, mutta jos auton suhteen on hyvä fiilis, niin se on samalla myös mukavin erikoiskoe, Neuville sanoo.

Neuvillen tavoin 160 MM-pisteessä ennen Saksan osakilpailua oleva Sebastien Ogier on Neuvillen kanssa samoilla linjoilla Panzerplatten haastavuuden suhteen. Perjantain jälkeen kaksikon välinen aikaero sijoilla kolme (Neuville) ja neljä (Ogier) on vain 2,4 sekuntia, joten Panzerplatte saattaa näytellä isoakin roolia näiden kahden loistavan kuljettajan kaksintaistelussa.

– Panzerplatte on viikonlopun ylivoimaisesti pisin erikoiskoe. Itse asiassa minulla on aina ollut samanlainen fiilis sen suhteen kuin mitä Thierrylla. Se kun ei koskaan ole ollut minun suosikkejani, koska en pidä siitä, kun en voi hallita kaikkea. Ja tällä erikoiskokeella voit helposti olla epäonninen ja kärsiä rengasrikon. Mutta sitten taas jos saat kaiken osumaan nappiin, niin se voi myös olla erittäin miellyttävä, nopeiden ja oikein mukavien osuuksien ansiosta, Ogier kuvailee.

Torstain lehdistötilaisuudessa myös Esapekka Lapilta kysyttiin mielipidettä Panzerplatten erikoiskokeesta. Se mitä näit ja koit nuotitusvaiheessa, niin oletko samaa mieltä siitä, että Panzerplatte tulee olemaan vaikein erikoiskoe?

– En, koska minulle kaikki erikoiskokeet ovat vaikeita, Lappi nauratti paikalla ollutta mediaa.

Panzerplatten erikoiskokeen osalta pitää esiin nostaa myös WRC2-luokassa perjantain jälkeen viidentenä oleva Marijan Griebel. 28-vuotias saksalaiskuljettaja on tällä hetkellä EM-sarjassa kolmantena ja viime vuoden junioreiden Euroopan mestari. Griebel kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan nelivetokalustolla MM-tasolla ja lauantain suoritusta, erityisesti Panzerplatten osalta, voidaan odottaa suurella mielenkiinnolla, sillä Griebel asuu aivan Saksan MM-rallin kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Griebelin kotipihalta on matkaa Panzerplatten erikoiskokeen lähtöön vain noin 10 minuuttia.

 

Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Thierry Neuville Panzerplatten erikoiskokeella vuonna 2014 (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

“Luulin, että hän oli kuollut”

Panzerplatten erikoiskoe, aivan kuten Saksan MM-rallikin, ajetaan tänä vuonna 15. kerran kautta aikojen. Historian ensimmäinen Panzerplatten ykkönen MM-tasolla oli vuonna 2002 molemmilla ajokerroilla pohja-ajan ajanut Marcus Grönholm, joka löi kahdella erikoiskokeella 15 vuotta sitten Sebastien Loebia yhteensä peräti 15,7 sekunnilla. Loeb kuitenkin voitti rallin ja Grönholm oli kolmas.

Vuonna 2003 Markko Märtin hallitsi Panzerplattea molemmilla ajokerroilla ja ensimmäinen veto toi virolaiselle hurjan 16 sekunnin pohja-ajan! Grönholm ja Loeb hävisivät molemmat 24,9 sekuntia, mutta tämä selittyi olosuhteilla. Siinä missä Märtin pääsi ajamaan suurimman osan erikoiskokeesta kuivalla asfaltilla, niin moni muu kuljettaja sen sijaan kärsi sateesta.

Panzerplatten historian pahin ulosajo koettiin vuonna 2004, kun Subarun Petter Solberg yhdessä kartanlukijansa Phil Millsin kanssa tutustuivat lähituntumalta tien reunalla oleviin betonilohkareisiin, jotka olivat estämässä armeijan tankkien luisumista ulos tieltä harjoitusajoissa. Ulosajo tapahtui ensimmäisellä ajokerralla ja jo 300 metriä startin jälkeen.

Vasemmalle kääntyvässä mutkassa Solbergin ohjastama Subaru aliohjasi märällä asfaltilla ja osui betonilohkareisiin 120 km/h nopeudella. Osuman seurauksena auto nousi ilmaan, pyöri useita kertoja ympäri ja putosi perä edellä betonilohkareiden päälle, josta jatkoi vielä pyörimistään kohti tien piennarta. Auton tiedonkeruun mukaan Solbergiin ja Millsiin kohdistui ulosajon hetkellä suurimmillaan jopa 27 G:n voima. Molemmat kuitenkin selvisivät tilanteesta pelkillä mustelmilla, ilman vakavia vammoja.

– Oli kyllä uskomatonta, että meille ei sattunut mitään, erityisesti Philille, koska katto painui kasaan hänen puoleltaan kokonaan. Sen jälkeen, kun auto pysähtyi ja katsoin ympärilleni niin luulin, että hän oli kuollut. Muistan nousseeni autosta ulos ja huutaneeni lääkäreitä kiirehtimään. Auton osia oli joka puolella. Se oli äärimmäisen pelottavaa, Solberg kommentoi WRC.comin haastattelussa 13 vuotta sitten.

Vuoden 2006 Saksan MM-rallissa Panzerplatten toisella ajokerralla Grönholm ajoi kolmatta ja samalla viimeistä kertaa urallaan nopeimman ajan tällä erikoiskokeella ja tuo pohja-aika on myös klassikkopätkän pienimmällä erolla koskaan voitettu suoritus. Grönholmin ja toiseksi nopeimman ajan tehneen Dani Sordon välinen aikaero kun oli 0,1 sekuntia!

Panzerplatten ylivoimaisesti menestyneimmät kuljettajat kautta aikojen ovat olleet Sebastienit Loeb ja Ogier, jotka kohtasivat todellisessa jättiläisten taistossa vuonna 2011. Ogier ajoi ensimmäisellä ajokerralla 2,3 sekunnin pohja-ajan ennen Loebia kaventaen maanmiehensä johdon 4,8 sekuntiin. Ennen toista ajokertaa ero kokonaistilanteessa oli Loebin eduksi 3,8 sekuntia, mutta rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari kärsi toisella ajokerralla rengasrikon ja tämä nosti Ogierin ylivoimaiseen johtoasemaan. Ogier ajoi lopulta voittoon ja tuo voitto oli hänelle MM-uran kuudes ja samalla ensimmäinen asfaltilla.

Vuonna 2012 Loeb vei Panzerplatten nimiinsä molemmilla ajokerroilla, mutta Jari-Matti Latvala tarjosi erinomaisen vastuksen häviten Loebille ensimmäisellä ajokerralla vain 0,8 sekuntia ja toisella ajokerralla ero oli puolestaan 0,7 sekuntia. Kaksi vuotta myöhemmin Latvala oli Panzerplatten kuningas olemalla kahdesti klassikon nopein. Ogier oli ajanut ulos kahdella eri erikoiskokeella ennen Panzerplattea ja joutunut lopulta keskeyttämään.

Panzerplatten toinen ajokerta päätti tuolloin toiseksi viimeisen ajopäivän ja Latvalan johtomarginaali ennen sunnuntaita oli jo 56,6 sekuntia. Upea voitto häämötti enää neljän erikoiskokeen ja reilun 74 ek-kilometrin päässä, mutta päätöspäivän ensimmäisellä erikoiskokeella Latvala ajoi ulos ja joutui keskeyttämään. Vuonna 2015 Ogierin johtomarginaali 12 erikoiskokeen jälkeen oli 11,7 sekuntia. Taistelu voitosta näki käytännössä lopullisen ratkaisunsa juuri Panzerplatten erikoiskokeella, kun Ogier löi Latvalan kahdella ajokerralla yhteensä peräti 22,1 sekunnilla.

Viime vuona Ogier teki saman tempun toiselle Volkswagen-tallikaverilleen eli Andreas Mikkelsenille, joka yhdeksän erikoiskokeen jälkeen johti rallia 0,3 sekunnin erolla Ogieriin nähden. Panzerplatten avauksessa Ogier kuitenkin koulutti norjalaista ajamalla 13,5 sekuntia nopeamman ajan ja toisella ajokerralla sama toistui, nyt eron ollessa 13,1 sekuntia, eli Ogier repäisi kahdella ajokerralla eroa Mikkelseniin nähden lähes puoli minuuttia!

Ogier on Panzerplatten historian ainoa kuljettaja, joka on yltänyt tällä erikoiskokeella pohja-aikaan kahdella eri automerkillä (Citroen, Volkswagen). Kaikkien aikojen ek-pohja-ajoissa Panzerplatten osalta Ogier ja Loeb ovat tasoissa, kun molemmilla on yhteensä seitsemän pohja-aikaa. Ogierilla on siis tänä vuonna mahdollisuus nousta Panzerplatten kaikkien aikojen ykköseksi ajamalla vähintään jommalla kummalla ajokerralla nopein aika.

Panzerplatten kuninkaat Saksan MM-rallin historiassa

2002 (35,56 km) Marcus Grönholm + 7,6 / Marcus Grönholm + 4,8
2003 (34,02 km) Markko Märtin + 16,0 / Markko Märtin + 0,2
2004 (40,30 km) Ajettiin siirtymänä / Sebastien Loeb + 2,0
2005 (29,56 km) Sebastien Loeb + 1,1 / Francois Duval + 6,1
2006 (30,65 km) Dani Sordo + 6,8 / Marcus Grönholm + 0,1
2007 (30,55 km) Sebastien Loeb + 2,2 / Chris Atkinson + 1,9
2008 (30,38 km) Sebastien Loeb + 3,7 / Dani Sordo + 2,7

2010 (48,50 km) Sebastien Loeb + 8,2 / Petter Solberg + 8,4
2011 (34,18 km) Sebastien Ogier + 2,3 / Sebastien Ogier + 3,4
2012 (46,54 km) Sebastien Loeb + 0,8 / Sebastien Loeb + 0,7
2013 (41,08 km) Sebastien Ogier + 6,2 / toinen ajokerta ek peruutettu
2014 (42,51 km) Jari-Matti Latvala + 0,7 / Jari-Matti Latvala + 2,6
2015 (45,61 km) Sebastien Ogier + 6,8 / Sebastien Ogier + 15,3
2016 (40,80 km) Sebastien Ogier + 10,5 / Sebastien Ogier + 4,7

Vuosi, pituus, 1.ajokerran ykkönen ja aikaero kakkoseen, 2.ajokerran ykkönen ja aikaero kakkoseen

Panzerplatten erikoiskoevoitot 2002-2016

Sebastien Loeb 7
Sebastien Ogier 7
Marcus Grönholm 3
Dani Sordo 2
Jari-Matti Latvala 2
Markko Märtin 2
Chris Atkinson 1
Francois Duval 1
Petter Solberg 1

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com