Nouseeko Tänak vielä mukaan voittotaisteluun? – “Kaikki on mahdollista”

30.4.2017 / 08:31
Ott Tänak oli loistavassa vauhdissa lauantain erikoiskokeilla (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallissa kaikki on mahdollista, se on nähty ennenkin. Vaikka Argentiinassa kuumin voittotaistelu ennakkoon ajateltuna tullaankin käymään kärkikaksikon Elfyn Evans – Thierry Neuville kesken, niin kolmantena olevalla Ott Tänakilla saattaa olla oma sanansa sanottavana tässä kohtaa. Virolainen ainakin itse luottaa omiin mahdollisuuksiinsa.

Elfyn Evansin ja Thierry Neuvillen välinen ero ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta on 11,5 sekuntia. Ott Tänak puolestaan on jäänyt Evansista 26,8 sekuntia, kun taas Neuville on virolaista edellä 15,3 sekuntia. Lauantain erikoiskokeilla juuri Neuville ja Tänak olivat ylivoimainen kaksikko vauhtinsa puolesta vertailussa muihin kuljettajiin nähden.

– Mielestäni hyvä suoritus meiltä tänään. Huoltotauolla teimme varsin isoja muutoksia autoon ja asiat menivät sen jälkeen vieläkin parempaan suuntaan, lauantaina iltapäivän kolmella erikoiskokeella ek-sijoitukset 1-1-2 ajanut Tänak kommentoi M-Sportin tiedotteessa.

Aamupäivällä Tänakin ek-sijoitukset olivat 4-3-3 ja vielä 12 erikoiskokeen jälkeen eroa kärkeen oli lähes minuutti. Perjantain jälkeen Tänak oli viidentenä, minuutin ja 11 sekuntia Evansista jääneenä.

– Se oli suunnitelmakin aivan alusta lähtien, että avauspäivä otetaan varman päälle. Ehkä joissain kohtaa olimme perjantaina liiankin varovaisia, mutta tänään lauantaina kaikki oli autolle helpompaa ja saimme nauttia ajamisesta, Tänak vertasi perjantain ja lauantain olosuhde-eroja.

Sunnuntaina ajetaan siis vielä kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 55 kilometriä ja mukana päätöspäivän reitillä on mm. kahteen kertaa ajettava MM-sarjan todellinen klassikko, El Condor. Tänak saattaa hyvinkin olla todellinen musta hevonen voittotaistelun suhteen ja ainakin kakkossijaan on eväät olemassa, jos vauhtiero Evansiin nähden jatkuu lauantain kaltaisena myös sunnuntaina.

– Huomisesta tulee todella kova päivä. Näillä erikoiskokeilla parikymmentä sekuntia ei ole mitään, joten täytyy vain painaa menemään ja säilyttää keskittyminen. Kaikki on mahdollista, Tänak muistuttaa.

Argentiinan MM-rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy Suomen aikaa sunnuntaina kello 15.13. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 55,28 kilometriä ja maaliin saavutaan alkuillasta seitsemän aikoihin. UrheiluUutiset.com seuraa kilpailun ratkaisun hetkiä tiiviisti koko sunnuntain ajan.

Lue myös!

Neuville heitti haasteen Evansille, mutta britti ei luovuta – “Tarjoamme helvetillisen vastuksen” (30.4.2017)
Tallipäälliköltä Evansille vapaat kädet taistella täysillä voitosta – “Ott kolmantena, Sebastien neljäntenä” (30.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit