MOTORSPORT

NRK: Volkswagen laajentamassa kolmeen autoon – Bakkerud mestareiden tallikaveriksi?

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan rallicrossin MM-sarjaa viime ja tänä vuonna dominoinut Volkswagen on laajentamassa toimintaansa ensi kaudella kolmen auton talliksi.

Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi viime viikonloppuna ajetun Ranskan osakilpailun aikaan, että rallicrossin MM-sarjaa viime ja tänä vuonna dominoinut Volkswagen (PSRX Volkswagen Sweden) olisi siirtymässä ensi kaudella kolmen kuljettajan talliksi. Viime ja tänä vuonna Volkswagen on kilpaillut Johan Kristofferssonin, sekä Petter Solbergin voimin, mutta esimerkiksi viime vuonna Saksan osakilpailussa talli kilpaili kolmen kuljettajan voimin.

Yleensä varsin hyvin rallicrossin arvosarjojen sopimustilanteiden taustoista, etenkin norjalaiskuljettajien osalta, perillä olevan NRK:n mukaan kolmatta autoa tulisi ajamaan Solbergin maanmies Andreas Bakkerud, joka tänä vuonna kilpailee Audilla. Kuluvan kauden MM-pisteissä toisena oleva Bakkerud on jo toisena vuonna peräkkäin tilanteessa, missä hän joutuu toteamaan edustamansa tallin autotehtaan tuen päättyvän kauden jälkeen.

Viime vuonna Bakkerud koki tämän Fordin (Hoonigan Division) kohdalla ja tänä vuonna sama toistuu Audin (EKS Audi Sport) kohdalla.

– Onhan se turhauttavaa! Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, että olen saanut tehdä tätä elääkseni viimeiset kolme vuotta, mutta sen suhteen taas epäonnekas, että autonvalmistajat ovat vetäytyneet sarjasta juuri niissä talleissa missä olen ajanut. Mutta tämä on osa moottoriurheilua, joka lajina on aina arvaamaton. Mikään työpaikka ei ole turvattu, Bakkerud muistuttaa NRK:n haastattelussa.

Bakkerud oli viime kauden jälkeen MM-sarjan kuljettajamarkkinoiden ykkösnimi ja jo silloin kuusinkertaisen osakilpailuvoittajan yhtenä vaihtoehtona oli siirtyminen Volkswagenille mikäli se olisi siirtynyt kolmen kuljettajan talliksi tänä vuonna. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, mutta nyt autoteollisuuden saksalaisjättiläisen kilpailutoimintaa rallicrossin MM-sarjassa pyörittävän PSRX Volkswagen Sweden -tallin isäntä Solberg sanoo, että aika on enemmän kuin kypsä kolmen auton ja kuljettajan tallille.

NRK:n mukaan Solberg tulee esittämään kolmen auton tallia Volkswagenille tällä viikolla ja mikäli vastaus on myönteinen, niin tuota kolmatta autoa tulee ajamaan Bakkerud.

– Kyllä, se on selvää. Nyt siihen on mahdollisuus. Olen aina sanonut, että hän on hyvä kuljettaja. Supertalentti, Solberg hehkuttaa.

Solberg voitti rallicrossin maailmanmestaruuden vuosina 2014 ja 2015. Kristoffersson puolestaan nousi maailmanmestariksi Volkswagenin ratissa viime vuonna ja on tekemässä sitä myös tänä vuonna. Ruotsalaisen pistejohto kahdeksan osakilpailun jälkeen on jo 59 pistettä. Myös Volkswagen on erittäin suurella todennäköisyydellä uusimassa tänä vuonna viimevuotisen tallimestaruutensa. 20 viimeisimmästä MM-osakilpailusta on voitettu Volkswagen-kuljettajan (Kristoffersson, Solberg) toimesta 15 kertaa.

Rallicrossin MM-sarjasta on kuluvan kauden osalta ajamatta vielä Latvian, Yhdysvaltojen, Saksan, sekä Etelä-Afrikan osakilpailut. Kausi jatkuu Riiassa, Latviassa 15.-16. syyskuuta.

Andreas Bakkerud, 26

Syntynyt Bergenissä, Norjassa 10.10.1991
57 MM-starttia, kuusi voittoa, 22 palkintosijoitusta
Supercar-luokan MM-pronssia 2016
Super1600-luokan maailmanmestari 2011 ja 2012
1A-divisioonan EM-pronssia 2010

Lue myös! Rallicrossin MM-sarjan pistetilanteet Ranskan jälkeen

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com